toshiba-portege-x30-a-tecra-x40-firemni-notebooky-s-kaby-lake-a-magneziovym-sasi
Novinka Toshiba Portégé X30 a Tecra X40: firemní notebooky s Kaby Lake a magneziovým šasi

Toshiba Portégé X30 a Tecra X40: firemní notebooky s Kaby Lake a magneziovým šasi

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 3. 2017 12:45

Společnost Toshiba představuje notebooky Portégé X30 a Tecra X40, které se vyznačují vysokým výkonem a nejvyšší úrovní zabezpečení pro profesionální využití. Přístroje vynikají také elegantním a lehkým provedením.

Reklama

Obě novinky následují po nedávném uvedení hybridního přístroje 2v1 Portégé X20W. Tecra X40 je osazena displejem s úhlopříčkou 14 palců, je tenká 16,9 mm a váží 1,25 kilogramu. Menší, 13,3palcový Portégé X30 má hmotnost 1,05 kilogramu a v profilu měří 15,9 mm. Ve srovnání se svým předchůdcem je o 11 procent tenčí a o 13 procent lehčí.

Notebooky spoléhají na magneziové šasi s prvky, které tlumí nárazy a jeho odolnost zvyšuje unikátní konstrukce vyztužení ve tvaru včelích pláství. Displeje jsou v obou případech antireflexní s rozlišením Full HD (1 920 × 1 080 bodů) a volitelně mohou podporovat i dotykové ovládání.

Výbava dále zahrnuje procesory sedmé generace Intel Core (Kaby Lake), pro ukládání dat jsou připraveny solid-state disky v několika kapacitách a najdeme tu i operační paměti typu DDR4,stereo reproduktory harman/kardon v kombinaci se softwarem DTS Sound nebo podsvícenou klávesnici.

Aby byla maximálně zabezpečena citlivá firemní data, jsou počítače vybaveny několika vrstvami zabezpečení uvnitř i zvenčí. Obsahují biometrické a obličejové autentizační senzory, z nichž nejzajímavější je nový Touchpad s názvem SecurePad, ve kterém je vestavěn snímač otisků prstů Synaptics Natural ID. Infračervené kamery umožňují autentizaci obličeje s Intel Authenticate a přihlášení pomocí ověření tváře s využitím Windows Hello. K dispozici napříč celým zařízením je řada přizpůsobitelných možností identifikace, které lze kombinovat a využít k personalizaci i rychlému a bezpečnému přihlašování k systému bez nutnosti zadávání hesla.

Tyto vrstvy ochrany dále podporuje vlastní vestavěný BIOS Toshiba, který snižuje riziko neautorizovaného přístupu tím, že eliminuje implementaci prvků třetích stran. Počítače využívají také pokročilé možnosti připojení, včetně kompatibility s celou řadou hardwarových klíčů pro různé využití.

Notebooky Portégé X30 a Tecra X40 budou dostupné v barvě Onyx Blue s decentní vlasovou povrchovou úpravou a světle zlatými doplňky. Předpokládaný začátek prodeje je stanoven na druhé čtvrtletí.

Toshiba Portégé X30 a Tecra X40: firemní notebooky s Kaby Lake a magneziovým šasi
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama