asus-transformer-mini-hybrid-notebooku-a-tabletu-v-mini-provedeni
Novinka Asus Transformer Mini: hybrid notebooku a tabletu v mini provedení

Asus Transformer Mini: hybrid notebooku a tabletu v mini provedení

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 3. 2017 10:30

Předností Transformeru Mini je velmi snadná přenositelnost díky kompaktním rozměrům a nízké hmotnosti, dostatečný výkon a velmi dobrá výdrž baterie. V Česku je přístroj v prodeji v bílé barvě za 9 990 Kč včetně DPH. Součástí balení je také magnetická klávesnice, a to buď v zelené či oranžové variantě.

Reklama

I přes kompaktní rozměry (tenký jen 8,2 mm/hmotnost 590 gramů) nabízí Transformer Mini dostatečný výkon, který zajišťuje čtyřjádrový procesor Intel Atom X5 (Cherry Trail) a 4 GB operační paměti. Právě úsporný hardware podle výrobce napomáhá k vyšší výdrži baterie, která dosahuje až 11 hodin plného provozu. Úložiště nabízí kapacitu 64 GB a zvýšit ho lze pohodlně pomocí microSD karet až na 512 GB. Stabilní připojení a rychlý přenos dat obstarává dvoupásmová WiFi standardu 802.11ac. Nechybí ani další bezdrátová technologie Bluetooth 4.1.

Všechny komponenty pracují v úplné tichosti díky pasivnímu chlazení, což umožňuje pracovat či hrát bez rušivých zvuků. Porty USB, microUSB, microHDMI, microSD i konektor sluchátek jsou umístěny přímo na těle tabletu, takže jsou neustále po ruce. Pomocí microUSB portu můžete navíc zařízení nabíjet jak přes stolní nabíječku, tak pomocí powerbanky s microUSB konektorem.

Displej tabletu je velikosti 10,1 palce s HD rozlišením, pozorovacími úhly 178° a jasem až 400 cd/m2. Zobrazení obsahu navíc vylepšuje technologie Tru2Life optimalizací ostrosti a kontrastu. Výhodou je i integrovaný stojánek vybavený pantem umožňujícím plynulý pohyb v rozsahu až 155°, díky čemuž lze dosáhnout stabilního podepření tabletu ve stojánku v úhlu až 170°.

Součástí balení nového Transformeru je nejenom nabíječka, potřebná kabeláž a propagační materiály, ale také magnetická klávesnice s velkým touchpadem a podporou funkce Windows Gestures pro rozpoznání a ignoraci náhodných nebo nechtěných doteků dlaně.

Jako samostatné příslušenství je pro Transformer Mini k dispozici aktivní stylus, s nímž mohou uživatelé v pracovním prostředí Windows Ink snadno zapisovat poznámky, kreslit skicy nebo dělat popisky fotek. Asus Pen je kompatibilní s OneNote ale i profesionálními softwarovými nástroji pro digitální umělce, ilustrátory a designéry. V ČR se stylus prodává za 899 Kč s DPH.

Zdroj:Asus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama