na-ceskem-trhu-se-zacal-prodavat-notebook-asus-zenbook-ux410
Novinka Na českém trhu se začal prodávat notebook Asus ZenBook UX410

Na českém trhu se začal prodávat notebook Asus ZenBook UX410

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 3. 2017 10:00 6

Mezi hlavní přednosti nového ZenBooku UX410 patří vysoký výkon, o který se starají procesory Intel Core sedmé generace, displej s úhlopříčkou 14 palců či klávesnice s nízkým zdvihem a decentním podsvícením.

Reklama

Modelová řada notebooků ZenBook, představená v roce 2011, je charakteristická lehkostí a kompaktními rozměry. Nejinak je tomu i u novinky UX410, která má profil tenký pouhých 18,95 mm a hmotnost příjemných 1,6 kilogramu. Celokovové šasi se zkosenými hranami z lehké broušené slitiny hliníku s tradičním motivem soustředných kruhů odkazujících na zenovou filozofii vypadá na první pohled křehce, ve skutečnosti by však měla propůjčovat notebooku vysokou odolnost.  Okolí klávesnice a touchpadu na vnitřní straně notebooku je jemně pískováno.

V případě nových počítačů zajišťují jejich výkon procesory Intel Core i3 a i5 sedmé generace (Kaby Lake) a až 8 GB operační paměti. SSD s kapacitou až 512 GB jim pak dodávají nezbytnou rychlost při spouštění systému i aplikací či přenosu dat. Ve vybrané konfiguraci je dostupná i samostatná grafická karta GeForce 940MX, která zajistí dostatečný výkon pro plynulé přehrávání videa ve vysokém rozlišení nebo hraní her.

Za pozornost ve výbavě stojí i bohatá konektivita. Nejnovější standard dvoupásmového WiFi připojení 802.11ac nabízí vysoké rychlosti a rozhraní Bluetooth 4.1 umožní snadné spojení s dalšími zařízeními. Nechybí ani oboustranný port USB 3.0 typu C, který zajišťuje vysokorychlostní přenos dat, prostřednictvím portu HDMI lze k notebooku pro změnu snadno a pohodlně připojit monitory, TV nebo projektory.

Dominantou UX410 je čtrnáctipalcový displej s Full HD rozlišením (1 920 × 1 080 pixelů) zasazený do rámečku, který má okraje jen šest milimetrů tenké. Pro pohodlné psaní je počítač vybaven klávesnicí se zdvihem kláves 1,6 mm. Díky decentnímu podsvícení na ní přitom budete moci pohodlně psát i ve špatných světelných podmínkách. Multidotykový touchpad se skleněným povrchem je navíc vybaven senzorem otisků prstů, který se postará o bezpečnost vašich dat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama