htc-vive-ceny-prislusenstvi-dostupnost-a-nove-trhy
Novinka HTC Vive: ceny příslušenství, dostupnost a nové trhy

HTC Vive: ceny příslušenství, dostupnost a nové trhy

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 2. 2017 10:00

Společnost HTC oznámila, že od 1. března si budou moci pořídit set virtuální reality Vive i fanoušci v dalších státech. Řada nyní konkrétně přišla na Slovensko, Bulharsko, Chorvatsko, Kypr, Estonsko, Řecko, Maďarsko, Rumunsko a Slovinsko.

Reklama

Zároveň firma informovala o dostupnosti a ceně příslušenství představeného na veletrhu CES. Vive tracker se prostřednictvím webu Vive.com dostane k vývojářům již 28. března a později v letošním roce si jej budou moci objednat i koncoví uživatelé. HTC Vive Deluxe Audio Strap bude zákazníkům dostupný od 1. června a předobjednávky budou spuštěny 2. května. Oba produkty budou v prodeji za cenu 119 eur.

Vive Tracker

HTC Vive Tracker s výškou 42,27 mm, průměrem 99,65 mm a hmotností 85 gramů bude uvolněn ve dvou fázích. První započne 28. března, kdy se dostane k vývojářům, kterým umožní snadno implementovat do systému virtuální reality jejich vlastní periferie. Zákazníci se dočkají možnosti zakoupit jej později v roce 2017, kdy by měla být dostupná i první zařízení, která s ním budou spolupracovat. Již nyní se společnosti přihlásilo více než 2 300 vývojářů, kteří měli zájem o jedno z prvních 1000 zařízení.

„Uzavřeli jsme první rok s virtuální realitou pro zákazníky a pozorujeme její expanzi mimo herní průmysl. Stále častěji ji vidíme v oblasti vzdělávání, obchodu i výcviku profesionálů.“ řekl Daniel O`Brian generální ředitel pro HTC Vive. „HTC Vive Tracker hraje v tomto procesu významnou roli. Nabízí možnost snadno integrovat do virtuální reality nový obsah i příslušenství, které prohloubí virtuální zážitky a zároveň poskytne nové možnosti monetizace úsilí vývojářů.“ Jedním z prvních týmů, které pracují s HTC Vive Trackerem, je CloudGate Studio. Jejich akční hra Island 359 jich využívá hned několik a umožňuje tak interagovat s virtuálním prostředím pomocí celého těla.

„S ovládáním pomocí pohybů celého těla jsme experimentovali od chvíle, kdy se nám HTC Vive poprvé dostal do rukou. Nikdy ale nefungovalo tak, jak bychom si přáli.“ Říká Steve Bowler, prezident CloudGate Studia. „S Vive Trackerem se nám podařilo tento problém vyřešit, posunout limity virtuální reality a vytvořit systém virtuálního já, který dává hráči možnost vidět a používat ve virtuálním světě celé tělo.“

Vive Deluxe Audio Strap

Nový Vive Deluxe Audio Strap přináší zvýšený komfort a polohovatelná sluchátka pro 360° zvuk. Zdokonalený systém popruhů usnadňuje nasazení headsetu a rychlé nastavení optimální velikosti pomocí otočného voliče, zároveň zajišťuje ještě jistější a stabilnější uchycení. Příjemným detailem jsou kvalitní polohovatelná sluchátka, která tak padnou skutečně každému a nový systém vedení kabelů od headsetu.

HTC v tiskové zprávě také oznámilo trvalý upgrade profesionální sady Vive Business Edition. Ta bude do budoucna dodávána standardně se systémem Vive Deluxe Audio Strap, který vhodně doplní specializovanou zákaznickou podporu a komerční licenci HTC Vive.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama