evga-predstavuje-architekturu-chlazeni-icx-pro-graficke-karty
Novinka eVGA představuje architekturu chlazení iCX pro grafické karty

eVGA představuje architekturu chlazení iCX pro grafické karty

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 2. 2017 08:30

Od běžných řešení chlazení na trhu se iCX odlišuje především tím, že rychlost otáček ventilátorů neovlivňuje pouze teplota grafického čipu, ale celková teplota pamětí a napájecí elektroniky. Doposud byl standardem jediný teplotní senzor pro celý tištěný spoj, nová architektura však tuto koncepci však mění.

Reklama

Grafické karty s chlazením iCX jsou nově monitorovány celkem devíti teplotními senzory – jeden se nachází u grafického čipu, tři u paměťových modulů a zbývajících pět u napájecí elektroniky. Dvojice ventilátorů funguje v asynchronním režimu, který slibuje nižší frekvenci otáček a nižší hlasitost v porovnání se synchronním zapojením. Otáčky levého ventilátoru jsou řízeny teplotou grafického čipu, naopak pravý ventilátor vyhodnocuje teplotu ze všech teplotních senzorů.

Výrobce inovoval také samotnou konstrukci a opláštění karty. Teplovodivá guma nyní kryje všechny důležité komponenty. Žebra pasivního chladiče dostala děrování kvůli proudění vzduchu k druhému ventilátoru a jednotlivé plíšky kopírují tvar písmene L, čímž se zvýšila celková plocha pro odvod tepla.

Výraznou inovací prošel také ovládací software Precision XOC. Uživateli poskytuje nejen detailní přehled o teplotách jednotlivých senzorů, ale také detailní nastavení, při jakých teplotách a s jakou křivkou otáček se mají oba ventilátory chovat.

Výsledky architektury iCX jsou podle eVGA natolik přesvědčivé a působivé, že firma nově bude poskytovat ke kartám s touto technologií prodlouženou tříletou záruku. V prvních dvou letech od nákupu grafiky může uživatel uplatnit reklamaci u svého prodejce, v období mezi druhým a třetím rokem se pak musí obrátit přímo na výrobce přes web www.evga.com.

Dále eVGA oznámila, že vychází vstříc svým zákazníkům po celém světě, kteří si zakoupili některou z vybraných karet GeForce GTX 1080, GeForce GTX 1070 a GeForce GTX 1060 s předchozí architekturou chladiče ACX 3.0. Ti mají nyní do 28. února příležitost se pomocí tohoto formuláře přihlásit k upgradu na relevantní model z nového portfolia modelů s chlazením iCX za paušální poplatek 99,99 eur. Nabídka platí mimo jiné i pro zákazníky z České republiky i Slovenska. Více informací o podmínkách této promoakci najdete ZDE.

V České republice budou v první polovině března dostupné celkem čtyři grafiky eVGA s technologií iCX. Konkrétně se jedná o tyto modely:

  • eVGA GeForce GTX 1080 FTW2 GAMING iCX
  • eVGA GeForce GTX 1080 SC2 GAMING iCX
  • eVGA GeForce GTX 1070 FTW2 GAMING iCX
  • eVGA GeForce GTX 1070 SC2 GAMING iCX

eVGA představuje architekturu chlazení iCX pro grafické karty
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: eVGA TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama