valentynsky-doodle-upozornuje-na-kritickou-situaci-luskounu
Novinka Valentýnský Doodle upozorňuje na kritickou situaci luskounů

Valentýnský Doodle upozorňuje na kritickou situaci luskounů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 2. 2017 19:00

Ať už svatého Valentýna slavíte, nebo jste jeho odpůrci, v těchto hodinách mu zřejmě na internetu neuniknete. Například na hlavní stránce Google se už od dnešního dne nachází speciální Doodle.

Reklama

Jeho ústředními postavami jsou dva zamilovaní luskouni, kteří od sebe žijí daleko, a tak si posílají milostné dopisy. Rozhodnou se, že se poprvé setkají právě na Valentýna. Pro luskouna je to jediná příležitost, kdy udělat dobrý dojem, a tak cestuje po světě a učí se, jak na perfektní rande.

Prostřednictvím valentýnského Doodlu chce Google zároveň upozornit na kritické ohrožení luskounů jakožto nejčastěji lovených zvířat na světě. Pokud vás zajímají další informace nebo chcete přispět k záchraně těchto tvorů, zavítejte na stránky Světového fondu na ochranu přírody. Není bez zajímavosti, že luskouni jsou samotářská zvířata, která se se svým protějškem setkávají jenom jednou.

Co je Doodle?

Jedná se o graficky upravené logo Google z domovské stránky vyhledávače, které vzniká u příležitosti různých svátků nebo událostí. Místo klasicky napsaného „Google“ je logo ztvárněno zajímavými obrázky či pozadím. Čas od času je dokonce logo interaktivní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama