amd-odhalilo-podrobnosti-o-nove-architekture-gpu-vega-a-technologii-freesync-2-ces-2017
Novinka AMD odhalilo podrobnosti o nové architektuře GPU Vega a technologii FreeSync 2 [CES 2017]

AMD odhalilo podrobnosti o nové architektuře GPU Vega a technologii FreeSync 2 [CES 2017]

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 1. 2017 16:30 11

Společnost AMD využila veletrh CES nejen k představení nových procesorů, ale samozřejmě i k přiblížení informací o nadcházející generaci grafických čipů Vega. 

Reklama

Čipy budou pohánět novou generaci grafik Radeon pro herní i profesionální zařízení. Vzhledem k tomu, že jak herní, tak profesionální počítače a potažmo software mají stále větší nároky a to zejména na paměti grafické karty, budou karty s GPU Vega využívat novou paměťovou architekturu High Bandwith Memory 2 (HBM2). Výrobce slibuje i značné přepracování výpočetních jednotek, které budou moci fungovat na výrazně vyšších taktech. 

AMD odhalilo podrobnosti o nové architektuře GPU Vega a technologii FreeSync 2 [CES 2017]
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Ke zlepšení výkonu a snížení spotřeby chystaných karet by měl přispět také Draw Stream Binning Rasterizer, který funguje na principu využití chytré cache integrované do čipu pro zpracování pixelů. Raja Koduri, viceprezident AMD a šéf Radeon Technologie Group k nové architektuře dodává: „Je neuvěřitelné, že grafiky jsou používány k řešení herních problémů na úrovni gigabytů a zároveň k řešení problémů v umělé inteligenci na úrovni exabytů. Navrhli jsme architekturu Vega, aby stavěla na této schopnosti, a zároveň s flexibilitou k potýkání se s pozoruhodnou šířkou problémů, které GPU řeší dnes i těch za pět let.“.

První PC s předprodukčními verzemi grafik Vega jsou už nyní k vidění v na stánku AMD na veletrhu CES. Vydání finálních karet je ale naplánováno na první polovinu letošního roku.

AMD odhalilo podrobnosti o nové architektuře GPU Vega a technologii FreeSync 2 [CES 2017]
i Zdroj: PCTuning.cz

Další novinkou, kterou AMD prezentovalo a částečně se váže na nové grafiky, je nová generace technologie FreeSync. FreeSync 2 by měla oproti původní verzi přinést zaměření na HDR obsah, který přináší věrnější a bohatší barvy. Druhou nově podporovanou technologií u FS2 by měla být Low Framerate Compensation (LFC), která by měla řešit stavy, kdy dojde k poklesu snímkové frekvence pod minimální hranici. AMD prý v současnosti spolupracuje na implementaci FreeSync 2 s předními výrobci monitorů. Stejně jako v případě prvních grafik Vega bychom se s prvními zařízeními s podporou FreeSync 2 měli setkat v první půli letošního roku. 

Zdroj: AMD

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama