samsung-galaxy-note-7-pouziva-i-po-svolavacich-akcich-rekordni-pocet-lidi
Novinka Samsung Galaxy Note 7 používá i po svolávacích akcích rekordní počet lidí

Samsung Galaxy Note 7 používá i po svolávacích akcích rekordní počet lidí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 12. 2016 20:00 1

Ze zprávy společnosti Apteligent vyplývá, že i když bylo vráceno zhruba už 90 procent problematických Samsungů Galaxy Note 7, tak zbylých deset procent překonává smartphony konkurenčních značek.

Reklama

Galaxy Note 7 se začal prodávat na přelomu srpna a září. Prakticky okamžitě byl však stažen z pultů obchodů, protože měl vážné výrobní vady týkající se napevno zabudovaného akumulátoru. Skandál ohledně vadných baterií (i u opravených kusů) byl nakonec tak velký, že Samsung prodej Note 7 definitivně ukončil a vyzval všechny jeho majitele, aby telefon přestali používat, uvedli jej do vypnutého stavu a vrátili ho.

Následně firma také přistoupila k „utahování opasku“ vydáváním aktualizací softwaru, které omezovaly možnost dobíjet baterii telefonu na plnou kapacitu. Ukázalo se, že ani to ale některé lidi neodradilo od toho, aby sedmičku přestali používat. Jen v Jižní Koreji je stále v oběhu zhruba 140 tisíc Notů 7, což představuje asi 15 procent ze všech zde prodaných kusů.

Kolik Notů 7 si nechali lidé v dalších koutech světa, nevíme. Podle zprávy Apteligent každopádně phablet dnes celosvětově používá více uživatelů než LG V20, HTC 10 Evo (Bolt) nebo OnePlus 3T dohromady. Jen o málo používanější je nové Lenovo Moto Z a nové Pixely od Googlu.

Dá se však předpokládat, že již brzy se celá situace změní. Nadcházející softwarový update totiž omezí nabíjení akumulátoru Notu 7 pouze na 30 procent kapacity, což jeho majitele asi už definitivně donutí k tomu, aby jej vrátili.

Zdroj: GSM Arena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama