chytre-hodinky-pebble-konci-firmu-kupuje-konkurencni-fitbit
Novinka Chytré hodinky Pebble končí. Firmu kupuje konkurenční Fitbit

Chytré hodinky Pebble končí. Firmu kupuje konkurenční Fitbit

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 12. 2016 11:00

Výrobce chytrých náramků Fitbit kupuje společnost Pebble, jednoho z průkopníků chytrých hodinek. Podle agentury Bloomberg hodnota transakce činí necelých 40 milionů dolarů, tedy více než miliardu korun.

Reklama

Značka Pebble vznikla jako projekt crowdfundingu, což je financování, kdy investoři přispějí předem na vývoj určitého produktu. Své první chytré hodinky firma uvedla na trh v roce 2012, tři roky předtím, než se svými hodinkami přišel Apple.

Loni firma Pebble získala na vývoj nové verze svých produktů přes 20 milionů dolarů. Přesto se ji nepodařilo výrazně zaujmout zákazníky a právě nepříznivé finanční výsledky jsou tím hlavním důvodem, proč končí.

V souvislosti s oznámením akvizice společnost uvedla, že přestává propagovat, vyrábět i prodávat veškerá svá zařízení. Zrušeny jsou také Projekty Time 2 a Core.

Americký Fitbit je dlouhodobě světovou jedničkou v oblasti chytrých náramků. Za nákupem Pebble ale nestál zájem o konkrétní hardware či software, firma chtěla získat především intelektuální vlastnictví a část vývojářského týmu.

Zdroj: Bloomberg

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama