benq-w11000-dlp-projektor-s-thx-hd-display-certifikaci
Novinka BenQ W11000: DLP projektor s THX HD Display certifikací

BenQ W11000: DLP projektor s THX HD Display certifikací

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 12. 2016 14:00 1

Společnost BenQ uvádí na trh novinku W11000. Tento DLP 4K projektor s certifikací THX pro HD obraz nabízí barevné podání odpovídající standardu Rec. 709, vysoký dynamický kontrast 50 000:1 a úpravu promítaného obrazu horizontálně i vertikálně pomocí Lens Shift.

Reklama

Projektor využívá DMD čip s technologií XPR, který se schopný reprodukovat obraz s rozlišením 4K (3840 × 2160 px) a spoléhá se na speciální optický systém složený z 14 dílů a poskládaný do 6 skupin čoček. Jeho součástí je i přesně kalibrované šestirychlostní RGBRGB barevné kolečko s jemně vyladěným povrchem a jednotlivými barevnými segmenty.

Kvalitní obraz je dále podpořen i vysokým nativním ANSI kontrastním poměrem ztvárňujícím tmavé i světlé scény a technologiemi Active Iris a Dynamic Black, které zajišťují kontrolu intenzity osvětlení optického systému v závislosti na promítané scéně. K dispozici je také CinemaMaster Video+ vylepšující obrazovou reprodukci.

Nový projektor splňuje nejen normy sRGB, ISFccc a HDTV Rec. 709, ale odpovídá také nejvyššímu standardu kvality THX. Výrobce přitom tvrdí, že pro jeho dosažení bylo třeba zanalyzovat více než desetinásobek dat a provést sedmkrát více inženýrských prací oproti standardu Rec.709.

Novinka se vyznačuje i flexibilní instalací, má 1,5násobný zoom, horizontální i vertikální korekci obrazu a prostřednictvím volitelných objektivů Phoenix Pro a Paladin také široký poměr stran 2,35:1. Samozřejmostí je také přirozené a účinné chlazení, které nasává studený vzduch z levé přední strany, směruje ho přes komory uvnitř a následně odvádí předním panelem vpravo ven.

Domácí filmový projektor BenQ W11000 se prodává za cenu 162 990 Kč s DPH v České republice a 5999 euro s DPH na Slovensku.

BenQ W11000: DLP projektor s THX HD Display certifikací
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: BenQ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama