nanoxia-predstavila-mechanickou-klavesnici-ncore-v-retro-stylu
Novinka Nanoxia představila mechanickou klávesnici nCore v retro stylu

Nanoxia představila mechanickou klávesnici nCore v retro stylu

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

7. 12. 2016 16:45 2

nCore Retro, tak se jmenuje nová klávesnice značky Nanoxia. Název to je skutečně trefný vzhledem ke vzhledu a zejména podobě kláves tohoto modelu.

Reklama

Klávesnice je totiž poseta černými klávesami kruhového tvaru se stříbrným lemováním, které jsou zcela nezávislé. Díky tomu získala vzhled připomínající klasické psací stroje. Také okraj klávesnice má stříbrný lem. Ačkoliv má klávesnice retro vzhled, její výbava zase tak "retro" není. Pod čepičkami kláves se totiž ukrývají moderní mechanické spínače. Retro dojem nicméně dokreslují také diody indikující zapnuté "lock" klávesy. 

Nanoxia představila mechanickou klávesnici nCore v retro stylu
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Konkrétně jde o spínače Kaihl White se sílou nutnou ke stisku rovnající se 50 cN. Taktilní síla, neboli hmatová odezva při stisku by se ale měla rovnat zhruba 60 cN. nCore Retro dále potěší také vysokou životností spínačů, která by se měla pohybovat okolo 70 milionů úhozů a také řadou multimediálních kláves a funkcí, které ocení hlavně hráči. Za zmínku stojí třeba možnost přepínání mezi anti-ghosting technologiemi 6-key a N-key rollover.

Nanoxia představila mechanickou klávesnici nCore v retro stylu
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Zajímavostí je také možnost výměny libovolné čepičky klávesnice. Čepičky tak můžeme libovolně zaměňovat, pokud to žádoucí. Další výhodou je to, že nCore Retro je odolná vůči vodě, díky čemuž ji lze také snadno čistit. Pro připojení slouží tradičně rozhraní USB. Celkově nabídne Nanoxia tři modely s rozdílným rozložením kláves a to německou, britskou a americkou verzi. Vyloženě česká varianta se tak nechystá.

Za klávesnici bychom měli zaplatit zhruba 110 euro, což jsou v přepočtu necelé 3 000 Kč.

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama