nove-smartphony-od-nokie-se-ukazou-pristi-rok
Novinka Nové smartphony od Nokie se ukážou příští rok

Nové smartphony od Nokie se ukážou příští rok

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 12. 2016 19:30

Na začátku měsíce začala oficiálně fungovat firma HMD Gobal Oy, která od finské Nokie získala značku pro výrobu mobilních telefonů. Zatím nabízí jen klasické tlačítkové mobily, které prezentuje přímo na stránkách nokia.com, během půl roku ale uvede na trh také první zařízení s operačním systémem Android.

Reklama

„Na trhu s chytrými telefony chceme být jedním z klíčových hráčů,“ uvedl pro agenturu Reuters ředitel společnosti HMD Gobal Oy Arto Nummela.

První smarpthone Nokie by neměl konkurovat nejlepším mobilům od Samsungu nebo Applu. Podle všeho půjde o skromnější zařízení ve dvou podobách. Menší varianta D1C dostane pětipalcový Full HD displej, 2 GB RAM a Snapdragon 430, větší pak nabídne úhlopříčku 5,5 palce, 3 GB RAM a 16Mpx fotoaparát.

Veřejně by se nové Nokie, jejichž fyzickou výrobu bude mít na starost FIH Mobile, dceřiná společnost koncernu Foxconn, mohly představit na konci února na veletrhu Mobile World Congress.

Nokia byla od devadesátých let největším výrobcem mobilních telefonů na světě, z první příčky ji však sesadil Samsung. Předloni firma prodala svou divizi mobilních telefonů za 5,44 miliardy eur americké společnosti Microsoft, ponechala si však rozsáhlé portfolio telefonních patentů.

Zdroj: Nokia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama