intel-odhalil-radu-detailu-o-novych-nuc-s-procesory-apollo-lake
Novinka Intel odhalil řadu detailů o nových NUC s procesory Apollo Lake

Intel odhalil řadu detailů o nových NUC s procesory Apollo Lake

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 12. 2016 16:30

S příchodem úsporných procesorů Apollo Lake musely přirozeně přijít i nové verze miniaturních počítačů NUC od Intelu. Právě o nových modelech s procesory rodiny Apollo Lake nyní Intel prozradil pár detailů. 

Reklama

Konkrétně by prozatím mělo jít o dva modely. Jeden označený jako NUC6CAYH nebude dodávaný s žádnými operačními pamětmi a bez předinstalovaného úložiště a operačního systému. Na druhé straně NUC6CAYS nabídne kompletní výbavu. Přijde přitom se 2 GB operačních pamětí, 32GB úložištěm typu eMMC a nainstalovaným OS Windows 10. 

Intel odhalil řadu detailů o nových NUC s procesory Apollo Lake
i Zdroj: PCTuning.cz

Oba modely mají společné to, že budou vybaveny stejnou základní deskou s procesorem Apollo Lake a nabídnou tak stejné možnosti rozšíření komponent. Konkrétně do nich můžeme nainstalovat až 8 GB pamětí DDR3L s taktem 1600 či 1866 MHz do dvou slotů SO-DIMM v dvoukanálovém zapojení, 2,5palcový harddisk nebo SSD s maximální výškou 9,5 mm a totožná je také konektorová výbava.

Intel odhalil řadu detailů o nových NUC s procesory Apollo Lake
i Zdroj: PCTuning.cz

Ta zahrnuje čtečku paměťových karet SDXC, grafické výstupy HDMI 2.0 a VGA, mini TOSLINK 3,5mm jack pro audio (5.1 nebo 7.1 audio) na zadním panelu doplněný o kombinovaný audio jack na čele pro připojení headsetu. Nechybí samozřejmě ani sada konektorů USB 3.0, z nichž dva najdeme vpředu a dva vzadu, a gigabitový ethernetový port spravovaný síťovkou Realtek 8111HN. Bezdrátové připojení zajišťuje Wi-Fi karta 802.11ac s Bluetooth 4.2 ve formátu M.2 2230. Na čele najdeme také infračervený přijímač a dva mikrofony. 

Cenu obou verzí bohužel zatím Intel neprozradil. 

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama