teclast-x5-pro-konkurence-pro-microsoft-surface
Novinka Teclast X5 Pro: konkurence pro Microsoft Surface

Teclast X5 Pro: konkurence pro Microsoft Surface

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 12. 2016 16:00 1

Čínská značka Teclast představila vlastní hybridní zařízení, které kombinuje tablet s klávesnicí. Model X5 Pro boduje procesorem architektury Kaby Lake a IPS displejem s dobrým barevným podáním a širokými pozorovacími úhly.

Reklama

Displej tabletu má úhlopříčku 12,2 palců a rozlišení 1 920 × 1 200 px. To je v porovnání s konkurencí jako Surface Pro 4 o dost méně, takže nelze čekat, že jde o dobrou volbu pro milovníky fotografií s vysokým rozlišením. Povrch displeje je možné ovládat prsty (rozpoznání až deseti prstů zároveň), o podpoře stylusu se zpráva serveru liliputing.com nezmiňuje.

V útrobách zařízení najdeme tikat čip Intel Core M3-7Y30, kterému dělají společnost 8 GB RAM a 240GB solid-state disk, na kterém jsou předinstalované operační systémy Windows 10 a Android. Ty samozřejmě neběží najednou a pro přepnutí mezi nimi je třeba restartovat zařízení.

Součástí jsou samozřejmě dvě kamery, přední má rozlišení 5 Mpx, zadní pak 2 Mpx. Nechybí čtečka paměťových karet microSD, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.0, USB Type-C port nebo stereo reproduktory. Baterie má kapacitu 5 000 mAh.

Cena a zahájení prodeje hybridu Teclast X5 Pro zatím neznáme.

Zdroj: Liliputing

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama