na-cesky-trh-prichazi-spickovy-asus-zenbook-3
Novinka Na český trh přichází špičkový Asus ZenBook 3

Na český trh přichází špičkový Asus ZenBook 3

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 11. 2016 09:00

V Česku už zakoupíte prémiový notebook ZenBook 3 (UX390UA), který je oproti svým předchůdcům ještě lehčí, tenčí a výkonnější. Zaujme i jednolitým hliníkovým tělem s rafinovaným zlatým orámováním kolem pro Zenbooky typického kovového víka se vzorem soustředných kruhů.

Reklama

ZenBook 3 je vyroben z odolných hliníkových slitin, které se používají mimo jiné v leteckém průmyslu. S tenkým profilem (11,9 mm) a hmotností pouhých 910 gramů jde o vůbec nejtenčí a také nejvýkonnější ZenBook od představení této řady tenkých přenosných počítačů před pěti lety.

Novinka nedělá kompromisy ani ve výkonu. V útlém těle tepe procesor (až) Intel Core i7-7500U sedmé generace podporovaný (až) 16GB operační pamětí. Data můžete ukládat na (až) 1 TB SSD s rozhraním PCIe 3.0 x4, což je v současnosti největší možná kapacita tohoto disku, který je třikrát rychlejší než SATA SSD. Notebook je vybaven flexibilním portem USB typu C s podporou výstupu pro displej, napájení a vysokorychlostní přenos dat.

Notebooky ZenBook jsou známé svým atraktivním vzhledem, který i v případě nového modelu na první pohled poznáte podle broušeného kovového povrchu s motivem soustředných kruhů inspirovaného zenovou filozofií. Tento typický design celokovového těla je u ZenBooku 3 umocněn novými prvky, jako je zlaté logo Asus a zlaté orámování hran vytvořené technologií diamantového řezu a eloxováním. 

Zajímavostí je i chladicí systém tenký, který se stará o optimální teplotu všech výkonných komponent. Obsahuje ventilátor s 0,3 mm tenkými lopatkami z kapalných krystalů polymeru a tepelné trubice se stěnami silnými pouze 0,1 mm. Teplý vzduch se odvádí z těla a vypouští nenápadnými průduchy ukrytými v pantu notebooku.

Počítač má i přes nevelké rozměry plnohodnotnou šířku klávesnice s velikostí jednotlivých kláves 19,8 mm. Zdvih kláves 0,8 mm je dvojnásobný než u podobných konkurenčních zařízení, takže psaní by mělo být pohodlné i při delším používání. Touchpad se skleněným povrchem podporuje čtyřbodová gesta systému Windows 10 a technologii zabraňující jeho aktivaci při náhodném dotyku dlaně. V pravém horním rohu touchpadu se pak nachází čtečka otisků prstů, která dovoluje uživatelům rychle odemknout či zamknout ZenBook 3 jediným dotykem pomocí Windows Hello. Čtečka otisků prstů podporuje i autentizaci pro aplikace třetích stran.

Asus ZenBook 3 vstupuje na český trh modré barevné variantě. Nižší verze se prodává za 39 990 Kč, výkonnější model si výrobce cení na 49 990 Kč.

Na český trh přichází špičkový Asus ZenBook 3
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Asus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama