zisk-sony-se-propadl-o-86-procent
Novinka Zisk Sony se propadl o 86 procent

Zisk Sony se propadl o 86 procent

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 11. 2016 16:00

Zisk japonského výrobce elektroniky Sony v uplynulém čtvrtletí prudce klesl. Důvodem byly výdaje spojené s prodejem divize baterií, kterou prodala společnosti Murata.

Reklama

Čistý zisk koncernu se za tři měsíce od července do konce září snížil o 85,6% na 4,8 miliardy jenů (41,8 milionu eur) z 33,6 miliardy jenů. Zisk na akcii klesl na 3,76 jenu z 26,10 jenu. Provozní zisk se snížil na 45,7 miliardy jenů.

Hlavním důvodem slabého výsledku byly odpisy ve výši 33 miliard jenů, protože firma prodala svou divizi baterií se ztrátou. Navíc z důvodu oslabení trhu s chytrými telefony klesl prodej senzorů do fotoaparátů, což je pro Sony důležitý segment. Provozní zisk herní divize poklesl meziročně o 20 procent kvůli snížení prodejních cen PlayStationu 4 a poptávce po herním softwaru. Světlým bodem naopak byla mobilní divize s výrazným zlepšením ze ztráty 20,6 miliardy jenů na zisk 3,7 miliardy jenů.

Co se týče nadcházejících měsíců, tak Sony snížilo svůj výhled celoročního zisku o deset procent na 270 miliard jenů (zhruba 63,5 miliardy korun).

Zisk Sony se propadl o 86 procent
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Sony

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama