microsoft-surface-book-i7-delsi-vydrz-baterie-a-vyssi-vykon
Novinka Microsoft Surface Book i7: delší výdrž baterie a vyšší výkon

Microsoft Surface Book i7: delší výdrž baterie a vyšší výkon

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 10. 2016 17:30 1

Společnost Microsoft pořádala v týdnu tiskovou konferenci. V New Yorku stihla ukázat novinky ve Windows 10, na herní platformě Xbox i ve virtuální realitě. Největší pozornosti se však dostalo novému hardwaru, konkrétně prvnímu all-in-one desktopu Studio a nové verzi přenosného Surface Booku.

Reklama

Prvním předpokladem pro skvělý notebook je výkon a Microsoft v tomto směru rozhodně nic nepodcenil.  Nový Surface Book i7 osadil procesorem Intel Core i7, ovšem už bohužel neupřesnil, jestli se jedná o generaci Skylake, nebo už Kaby Lake. Spíše se ale kloníme k první možnosti. O vykreslování grafiky se stará GeForce GTX 965M s 2 GB GDDR5 VRAM. 

Výkonnější hardware si vyžádal úpravy v chlazení: přidán byl druhý ventilátor a přibyl také hyberbarický systém, který nevytlačuje pouze teplo ze stroje, ale vtahuje také chladný vzduch dovnitř.

Do Surface Booku i7 se podařilo vměstnat i lepší akumulátor, což by v režimu laptopu mělo zaručit až 16 hodin provozu. Displej notebooku je opět třináctipalcový s rozlišením 3 000 × 2 000 pixelů. Samozřejmostí je podpora stylusu Surface Pen a podsvícená klávesnice s velkým touchpadem.

Cena Surface Booku i7 bude začínat na 2 399 dolarech (256 GB, 8 GB RAM) a končit na 3 299 dolarech (1 TB, 16 GB RAM). Počítače se začnou prodávat 10. listopadu. 

Zdroj: TechRadar

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama