asus-proart-pa329q-4k-monitor-pro-fotografy-designery-a-strihace
Novinka Asus ProArt PA329Q: 4K monitor pro fotografy, designéry a střihače

Asus ProArt PA329Q: 4K monitor pro fotografy, designéry a střihače

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 10. 2016 20:00

Monitor ProArt PA329Q je navržen pro profesionální práci s grafikou, takže jeho kvality ocení zejména fotografové, koloristé, grafičtí designéři a filmoví střihači.

Reklama

Asus ProArt PA329Q je 32palcový model s rozlišením 3 840 × 2 160 pixelů a 60Hz obnovovací frekvencí. Displej monitoru kromě vysokého rozlišení a širokých pozorovacích úhlů (IPS) nabízí také široký barevný gamut pokrývající 99,5 % barevného prostoru Adobe RGB a 100 % barevného prostoru Rec.709, jenž zaručuje vynikající přesnost barevného podání.

Mimoto ProArt PA329Q disponuje také technologií ProArt Calibration, která zahrnuje funkce Color Accuracy Tuning a Uniformity Compensation určené k snadné rekalibraci monitoru. Nabízí i celkové mapování, korelaci a kalibraci dat a navíc ukládá všechny profily parametrů barev přímo do vnitřního čipu integrovaného obvodu monitoru, nikoli do počítače. Není proto nutné znovu kalibrovat nastavení, kdykoli se monitor připojí k jinému počítači. ProArt Calibration spolupracuje s hlavními kalibračními systémy hardwaru, jako jsou X-rite i1 Display Pro a Datacolor Spyder řady 5.

V oblasti konektivity PA329Q nabízí konektory DisplayPort 1.2, mini DisplayPort 1.2 a čtyři porty HDMI (v2.0). Nechybí ani pětice portů USB 3.0 a čtečka karet 9 v 1 pro paměťové karty, periferie a další zařízení.

Vestavěné funkce obraz v obraze (PiP, Picture-in-Picture) a obraz vedle obrazu (PbP, Picture-by-Picture) umožní sledovat obsah z několika 4K UHD zdrojů současně. Uživatel může snadno přepínat mezi různými zdroji a konfigurovat barevná nastavení každého jednotlivého okna zvlášť pomocí režimů Adobe RGB, sRGB, Uživatelská předvolba 1 a Uživatelská předvolba 2, přičemž se rozdíly budou přímo zobrazovat v režimu PbP.

Samozřejmostí je přítomnost technologií Ultra-Low Blue Light a Flicker-Free s certifikací od institutu TÜV Rheinland, které minimalizují namáhu očí a ergonomický stojan, jenž umožňuje natočení do stran, naklopení, otočení a nastavení výšky. Funkce automatického otáčení navíc upravuje orientaci obsahu, když se monitor používá v režimu na výšku, aby se usnadnila práce s webovými stránkami a se svislou grafikou.

Velmi dobře vybavená novinka Asus ProArt PA329Q se v ČR a SR prodává za 37 290 Kč, resp. 1369,90 eur s DPH.

Asus ProArt PA329Q: 4K monitor pro fotografy, designéry a střihače
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama