prohlizec-od-seznamu-se-naucil-prekladat-cele-stranky
Novinka Prohlížeč od Seznamu se naučil překládat celé stránky

Prohlížeč od Seznamu se naučil překládat celé stránky

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 10. 2016 15:30

Prohlížeč od Seznam.cz, který denně použije asi 350 tisíc Čechů na mobilních zařízeních, dnes přišel s několika novinkami. Ti, co jej používají na počítači, se mohou těšit na překladač celých webových stránek z angličtiny do češtiny. Firma také vydala verzi aplikace pro Windows 10 Mobile.

Reklama

Seznam.cz spouští překladač celých webových stránek, který je lidem po ruce přímo při brouzdání internetem v prohlížeči. Pomocník Krasty ve vyhledávacím řádku cizí jazyk automaticky detekuje, po kliknutí stránku přeloží z angličtiny do češtiny a s ní i jakýkoliv další obsah na prohlíženém webu. Na své si díky nové vychytávce přijdou i ti, kteří angličtině rozumí, ale sem tam jim vypadne slovíčko z hlavy: konkrétní výraz a nově teď i celou větu nebo odstavec stačí označit a pravým kliknutím ji jednoduše přeložíte. Seznam.cz má navíc v plánu postupně přidávat i další jazyky a funkci překládání webových stránek brzy uvede i do mobilních telefonů.

Nově si do svých smartphonů mohou stáhnout aplikaci prohlížeče i ti, co mají telefon s operačním systémem Windows 10 Mobile. Ve všech třech aplikacích (pro iOS, Android a W 10 Mobile) také ode dneška lidé najdou zpravodajského psa Krastyho, funkci, která dohledává k právě prohlíženým článkům doplňující informace a související obsah.

V uplynulých týdnech se Seznam.cz zaměřil také na podobu aplikace v tabletech. „Předělali jsme jednotlivé panely tak, aby se otevíraly vedle sebe stejně jako v prohlížeči na počítači,“ uvedl Lukáš Kovač. Mobilní aplikace zároveň také získaly současně intuitivnější přidávání stránek do oblíbených.

Zdroj: Seznam TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama