tp-link-v-cr-predstavuje-bezdratovy-router-archer-c60
Novinka TP-Link v ČR představuje bezdrátový router Archer C60

TP-Link v ČR představuje bezdrátový router Archer C60

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 10. 2016 12:00 1

Společnost TP-Link uvádí na český trh Wi-Fi router Archer C60 založený na standardu 802.11ac. Vybavený je systémem pěti antén, který by měl zajištit kvalitní pokrytí a ve dvou pásmech umožňuje připojení rychlostí až 1 350 Mbit/s.

Reklama

Router Archer C60 umožňuje přenos dat v pásmech 2,4 GHz a 5 GHz kombinovanou rychlostí až 1350 Mbit/s (867 Mbit/s v pásmu 5 GHz a 450 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz) podle standardu WiFi 802.11ac. je zpětně kompatibilní i s dřívějšími standardy a/b/g/n, takže k němu lze bez problému připojit i starší zařízení. Router je vybavený pěti výkonnými externími anténami – třemi pro pásmo 2,4 GHz a dvěma pro pásmo 5 GHz – v optimalizovaném uspořádání, které snižuje rušení a zajišťuje silný a spolehlivý signál v obou pásmech.

Každé z frekvenčních pásem přitom lze využít pro vytvoření samostatné sítě. Nenáročné úlohy jako e-mail nebo procházení internetu probíhají v pásmu 2,4 GHz, zatímco pásmo 5 GHz je vyhrazeno pro náročnější činnosti, jako je hraní online her, videokonference nebo streamování multimédií ve vysokém rozlišení.

Vedle dvou sítí podle pro různé typy zátěže umožňuje router Archer C60 vytvořit i bezpečně oddělené připojení pro hosty. Lze tak poskytnout návštěvníkům přístup k internetu, aniž by bylo ohroženo soukromí ostatních uživatelů či bezpečnost zařízení připojených do sítě. K ochraně dětí slouží rodičovská kontrola, kde lze snadno nastavit seznam povolených nebo zakázaných internetových stránek. Stejné funkce sítě pro hosty a řízení přístupu na internetové stránky naleznou uplatnění i ve firemním prostředí.

Router TP-Link Archer C60 je možné zprovoznit a nakonfigurovat během několika málo minut a průběžně spravovat nejen prostřednictvím webového rozhraní z počítače, ale i pomocí přehledné mobilní aplikace Tether pro zařízení se systémy iOS a Android, kterou výrobce dává k dispozici zdarma. Tether slouží k nastavení routeru a ovládání jeho funkcí včetně uživatelských oprávnění, rodičovské kontroly a dalších.

V České republice se router TP-Link Archer C60 nabízí za cenu od 1 300 Kč s DPH.

Zdroj: TP-Link

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama