titul-red-bull-ultimatni-hrac-obhajil-lonsky-vitez-skuthy
Novinka Titul Red Bull Ultimátní hráč obhájil loňský vítěz Škuthy

Titul Red Bull Ultimátní hráč obhájil loňský vítěz Škuthy

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 10. 2016 09:15 2

V kbelské hale o rozloze 8 000 metrů čtverečních tento víkend vyvrcholilo střetnutí nejuniverzálnějších hráčů počítačových her v České republice. Vítězství ve třetím ročníku soutěže Red Bull Ultimátní hráč obhájil loňský šampion Jiří „Škuty“ Škuthan, který ve finále zdolal Daniela „Senikse“ Ručku. Souboj byl vyrovnaný a napínavý až do posledního okamžiku. Rozhodlo několik setin sekundy posledního letu závěrečné hry Red Bull Air Race 2.

Reklama

Více než osm stovek soutěžících muselo zvládnout závodní hru TrackMania, sběratelskou HearthStone, MOBA League of Legends, střílečku Counter Strike: Global Offensive a leteckou hru na mobilu Red Bull Air Race 2. Ve finále zůstala jen osmička nejvšestranějších gamerů, jejichž souboj sledovalo několik stovek diváků a fanoušků v ochozech a téměř tři tisíce lidí online.

„Letošní rok byl těžší v tom, že jsem obhajoval loňské vítězství. Ale jednodušší byl tím, že jsem už všechno znal z minula a byl víc připraven. Nejtěžší hra pro mě byla dnes HeartStone, kde jsem měl docela smůlu v kvalifikaci. Jakmile ale přišlo na letadla, tak jsem si věřil na vítězství, protože to je hra, kterou prostě musím vyhrát,“ zhodnotil svůj úspěch vítěz Jiří „Škuty“ Škuthan.

Kromě finálového střetnutí o titul Red Bull Utlimátní Hráč měli fanoušci na akci možnost vyzvat na souboj někoho z ambasadorů projektu a otestovat jejich dovednosti ve vybraných hrách. Součástí víkendu byly i finálové zápasy PLAYzone ligy.

„Třetí ročník akce Red Bull Ultimátní Hráč opět posunul hranice toho, co všechno může fanoušek her v České republice zažít. Z 200 m2 v roce 2015 jsme letos dokázali udělat 8 000 metrů čtverečních nabitých těmi nejmodernějšími technologiemi, YouTubery, streamery a hlavně profesionálními hráči. Kombinací turnajů pro „casual“ hráče a zápasů profíků jsme dosáhli skvělého mixu, ve kterém si to svoje našel opravdu každý,“ říká o akci jeden z organizátorů Ladislav Dyntar.

Vítěz vyhrál 30 000 Kč a notebook od Alienwaru. Posledních osm finalistů získalo hráčské vybavení a další zajímavé ceny.

Titul Red Bull Ultimátní hráč obhájil loňský vítěz Škuthy
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Red Bull

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama