supercell-koupil-vyvojare-uspesne-hry-badland
Novinka Supercell koupil vývojáře úspěšné hry Badland

Supercell koupil vývojáře úspěšné hry Badland

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 9. 2016 03:30 1

Společnost Supercell, která se se proslavila on-line hitem Clash of Clans, kupuje většinový podíl ve vývojářském studiu Frogmind Games. Celý obchod má hodnotu 7,8 milionu dolarů, v přepočtu 187,5 milionu korun.

Reklama

Firma Frogmind Games byla založena v roce 2012 a ve světě mobilních her si získala renomé zejména díky titulu Badland, který si připsal na svoje konto hned několik ocenění, jako například Apple Design Award a taky se stal hrou roku 2013.

Akvizice Frogmind Games ze strany Supercell je vcelku logickým krokem. Obě finské firmy spolu totiž již delší dobu na tvorbě mobilních her spolupracují.

Vývojářské studio Supercell vzniklo v roce 2010 v Helsinkách. Podnik založil svůj úspěch na tzv. free-to-play hrách. Jde o bezplatné hry, za jejichž stažení uživatelé neplatí ani korunu. Vylepšení však mohou nakupovat za reálné peníze.

Právě na tomto modelu je postaven veleúspěšný titul Clash of Clans, který se v posledních letech pravidelně umisťuje na předních příčkách nejoblíbenějších mobilních aplikací.

Zdroj: VB

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama