huawei-prodal-jiz-6-milionu-kusu-topmodelu-p9
Novinka Huawei prodal již 6 milionů kusů topmodelu P9

Huawei prodal již 6 milionů kusů topmodelu P9

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 9. 2016 19:00

Podle serveru GSM Arena že již prodalo více než šest milionů kusů chytrého telefonu Huawei P9. Významný milník se čínskému výrobci podařilo překonat pět měsíců od zahájení prodeje v dubnu.

Reklama

Huawei P9 láká na slušnou hardwarovou výbavu. Základem smartphonu je osmijádrový procesor Kirin 955, u kterého jsou čtyři jádra taktována na 2,5 GHz a další čtyři na 1,8 GHz. Tento čip má po ruce 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor, který lze dále rozšířit paměťovkami.

Největší předností telefonu je duální fotoaparát, na jehož vývoji se podílela firma Leica. Na zadní straně tak nalezneme hned dva objektivy. Hlavní zaznamená běžné barevné RGB spektrum, zatímco sekundární monochromatický zachytí více světla zejména při nočních fotografiích.

Dotykový displej Huawei P9 má úhlopříčku 5,2 palce a nabízí Full HD rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů. Všechny komponenty se ukrývají v hliníkovém těle o rozměrech 145 × 70,9 × 6,95 mm, smartphone je tedy velmi tenký. Hmotnost činí 144 gramů a operačním systémem je Android 6.0 Marshmallow doplněný o nadstavbu EMUI 4.1.

Na vybraných zahraničních trzích se Huawei P9 začal prodávat v dubnu. V Česku byl oficiálně dostupný až 3. května.

Zdroj: GSM Arena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama