samsung-galaxy-note-7-zapalil-terenni-automobil
Novinka Samsung Galaxy Note 7 zapálil terénní automobil

Samsung Galaxy Note 7 zapálil terénní automobil

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 9. 2016 12:00 8

Galaxy Note 7 měl být hlavním tahákem jihokorejského elektronického gigantu v předvánočním období. Konkurovat měl těm nejlepším chytrým telefonům na trhu a jeho předobjednávky dosahovaly rekordních výšek. Množící se zprávy o explozích a vzníceních těchto přístrojů ale vše změnily. Firma telefon stahuje od zákazníků ke kontrole a případné výměně baterie. Stále se však objevují nové případy, kdy tento mobil způsobil svým majitelům velké škody.

Reklama

Jedna rodina z floridského Saint Petersburgu v minulých dnech kvůli výrobní vadě Notu 7 přišla dokonce o terénní vůz. Nathan Dornacher během vykládání ranního nákupu ponechal na středové konzoli svého jeepu Grand Cherokee Galaxy Note 7, aby se nabil. Když se po několika chvílích vracel zpět pro další věci, viděl už jen hořící automobil. Američan uvedl, že je v kontaktu se Samsungem, který mu přislíbil, že pošle experty, aby prověřili, jestli za vznícení vozu skutečně může telefon.

Na problémy Galaxy Note 7 reagovaly v posledních dnech i aeroloinky Qantas, Jetstar, Virgin Australia či například Singapore Airlines, které zakázaly během letu smartphone od Samsungu nabíjet.

V Česku se Note 7 dostal zatím jen k několika stovkám zákazníků, distribuce předobjednaných přístrojů začala 31. srpna. V obchodech měla být novinka kvůli vysokému zájmu dostupná 16. září. Ale to po aféře s bateriemi už neplatí, prodej se zatím posouvá na neurčito.

Zdroj: Fox

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama