huawei-nova-a-nova-plus-stredni-trida-s-kovovym-telem
Novinka Huawei Nova a Nova Plus: Střední třída s kovovým tělem

Huawei Nova a Nova Plus: Střední třída s kovovým tělem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 9. 2016 18:00

Huawei na dnešní tiskové konferenci na veletrhu IFA představil dva smartphony z nové řady Nova. Konkrétně se jedná o modely Nova a Nova Plus, které se od sebe liší designem a velikostí úhlopříčky displeje.

Reklama

Menší z obou novinek (Nova) dostala pětipalcový displej s Full HD rozlišením a zaobleným 2,5D sklem a vzhled, díky kterému nápadně připomíná Nexus 6P. Větší Nova Plus má 5,5palcový displej se stejným rozlišením. Konstrukčně však tento telefon naopak již vychází z modelu Mate 8, pro který je charakteristická masivní čočka fotoaparátu na zadní straně.

Oba smartphony mají vepředu osmimegapixelovou kamerku, což je samo o sobě zárukou slušné kvality autoportrétů. Pro úpravu pořízených selfie mohou uživatelé navíc využít aplikace Beauty makep 2.0 a Beautiful Skin 3.0. Hlavní snímač Nova Plus dostal rozlišení 16 Mpx a optickou stabilizaci obrazu. Menší Nova se musí spokojit jen s 12Mpx modulem a softwarovou stabilizací. Díky použitému čipsetu Snapdragon 625 jsou oba telefony schopny natáčet 4K video.

V další výbavě novinek Huawei najdeme 3 GB RAM, 32GB interní úložiště (lze rozšířit paměťovkami – slot je přitom hybridní, takže do něj můžete vložit i druhou SIM) a akumulátory s kapacitami 3 020 mAh (Nova) a 3 340 mAh (Nova Plus).  O nabíjení se stará oboustranný konektor USB-C. Operačním systémem je vyladěný Android 6.0 Marshmallow doplněný o prostředí EMUI 4.1.

Čtečka otisků prstů obou smartphonů je multifunkční, neslouží tedy jen pro odemknutí přístroje, ale můžete s ní také například stáhnout notifikační lištu, přijmout hovor, pořídit selfie a skrolovat mezi obrázky v galerii.

Předpokládaná dostupnost telefonu Huawei Nova s 32GB pamětí a 3 GB RAM v ČR je listopad a přepokládaná cena 9 990 Kč. Dostupnost Huawei Nova Plus v ČR aktuálně není stanovena.

Video

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama