tp-link-archer-c1200-dvoupasmovy-router-s-moznosti-ovladani-pres-telefon
Novinka TP-Link Archer C1200: Dvoupásmový router s možností ovládání přes telefon

TP-Link Archer C1200: Dvoupásmový router s možností ovládání přes telefon

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 8. 2016 11:00

Společnost TP-Link uvádí na trh router Archer C1200, který podporuje nejnovější standard WiFi 802.11ac. Vedle vysoké rychlosti nabízí i čtyři gigabitové ethernetové porty, zabezpečený přístup pro hosty, rodičovskou kontrolu, USB port pro připojení externích zařízení či možnost ovládat nastavení pomocí mobilní aplikace.

Reklama

Archer C1200 podporuje nejnovější generaci standardu WiFi s označením 802.11ac, který umožňuje přenos dat ve dvou pásmech – 2,4 GHz a 5 GHz – a dosahuje kombinované rychlosti až 1,2 Gbit/s (867 Mbit/s v pásmu 5 GHz a 300 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz). Připojit k němu díky zpětné kompatibilitě lze i koncová zařízení, která podporují pouze dřívější standardy 802.11 a/b/g/n.

Je vybaven třemi výkonnými externími anténami, které zajišťují stabilní připojení na velkou vzdálenost i v členitém interiéru. Podpora dvou pásem umožňuje vytvořit dvě samostatné sítě, kde jednoduché úlohy jako e-mail nebo procházení internetu probíhají v pásmu 2,4 GHz, zatímco méně vytížené pásmo 5 GHz je využíváno pro činnosti náročné na kapacitu a plynulost.

TP-Link Archer C1200: Dvoupásmový router s možností ovládání přes telefon
i Zdroj: PCTuning.cz

Vedle rychlé bezdrátové sítě nabízí TP-Link Archer C1200 i velmi rychlé kabelové připojení, a to jak směrem ven pomocí jednoho gigabitového portu WAN, tak do vnitřní sítě čtyřmi gigabitovými porty LAN pro připojení zařízení jako jsou herní konzole, chytré televize, DVR rekordéry apod. Je vybaven i multifunkčním USB portem, k nimž lze připojit například sdílenou místní tiskárnu nebo externí pevný disk či datové úložiště typu NAS. Přístup k takto připojenému zařízení je možný nejen z interní sítě, ale i vzdáleně prostřednictvím FTP.

Router TP-Link Archer C1200 lze snadno konfigurovat a spravovat i pomocí aplikace Tether pro mobilní zařízení se systémy iOS nebo Android, kterou lze stáhnout zdarma z App Store či Google Play. Tether slouží ke správě routeru od počátečního nastavení přes přidělování privilegií a rodičovský dohled po sdílení multimédií, vše v přehledném uživatelském rozhraní. Na českém trhu cena routeru TP-Link Archer C1200 začíná na 1 530 Kč s DPH.

TP-Link Archer C1200: Dvoupásmový router s možností ovládání přes telefon
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TP-Link

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama