hackeri-opet-zautocili-na-stranky-agrofertu
Novinka Hackeři opět zaútočili na stránky Agrofertu

Hackeři opět zaútočili na stránky Agrofertu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 8. 2016 13:00 2

Hackeři ve včerejších večerních hodinách napadli web společnosti Agrofert ministra financí Andreje Babiše. K útokům se přihlásila skupina Guardians of Cyber World, která tak protestuje proti novým zákonům přinášejícím elektronickou evidenci tržeb (EET) či cenzuru webů. Upozornil na to server Lupa.cz.

Reklama

„Je to to, co už se odehrávalo v posledních týdnech a měsících. Není to nic nového, my v té záležitosti spolupracujeme s policií,“ řekl mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka a upřesnil, že se jednalo o útok typu DDoS, což znamená, že web je na pár minut vyřazen z provozu tím, že má mnoho přístupu ve velmi krátkém časovém úseku.

Zatímco předchozí útok provedli hackeři z tuzemského hnutí Anonymous, včerejší akci má na svědomí skupina Guardians of Cyber World (dříve Cyber Phantoms). V prohlášení uvedla, že ve své aktivitě bude pokračovat do pátku 26. srpna. Jejím cílem je, aby Babiš odstoupil od nově vzniklých zákonů, podporujících elektronickou evidenci tržeb, respektive od zákona o hazardních hrách, umožňujícím cenzuru internetu. Pokud se tak nestane, je prý skupina ochotna „dost přitvrdit“.

Hackeři opět zaútočili na stránky Agrofertu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Lupa

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama