qnap-nas-ts-251a-a-ts-451a-s-usb-quickaccess-a-podporou-4k-videi
Novinka QNAP NAS TS-251A a TS-451A: s USB QuickAccess a podporou 4K videí

QNAP NAS TS-251A a TS-451A: s USB QuickAccess a podporou 4K videí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 8. 2016 12:30

Společnost QNAP oznámila vydání dvou nových zařízení typu NAS s označením TS-251A a TS-451A. Oba modely přicházejí s bohatou výbavou, ve které nechybí například ani port USB QuickAccess umožňující přímé připojení k počítači prostřednictvím rozhraní USB 3.0.

Reklama

Obě novinky jsou založeny na 14nm dvoujádrovém procesoru Intel Celeron s nominálním taktem 1,6 GHz, spotřebou 6 wattů a 2GB nebo 4GB operační pamětí (lze navýšit na 8 GB). Dále tu najdeme dva gigabytové porty, hardwarovou akceleraci šifrování AES-NI s AES-NI šifrováním celých svazků a spoustu užitečných funkcí.

Například VJBOD (Virtual JBOD) umí rozšířit úložnou kapacitu pomocí nevyužitého prostoru na jiných QNAP NASech a dalšího rozšíření kapacity lze dosáhnout připojením rozšiřující jednotky QNAP (UX-800P nebo UX-500P). Díky Linux Station obě novinky umožňují uživatelům provozovat operační systém Ubuntu, využívat jeho aplikační vybavení a vyvíjet balíčky pro IoT (Internet of Things, Internet věcí).

Skutečným vrcholem TS-x51A je port USB QuickAccess. Umožňuje přímé propojení pro přenos souborů mezi NAS a systémem Windows/macOS,“ uvedl produktový manažer QNAP Jason Hsu a dodal: „Poskytuje uživatelům známý zážitek zapnout-a-použít USB, aby rychle zvládli prvotní instalaci a získali okamžitý přístup k souborům na NAS pro každodenní použití. Jde o snadno použitelný NAS s vynikajícím výkonem a funkčností.

QNAP NAS TS-251A a TS-451A: s USB QuickAccess a podporou 4K videí
i Zdroj: PCTuning.cz

NASy jsou vybaveny operačním systémem QTS 4.2.2 s mnoha produktivními aplikacemi. Hybrid Backup Sync konsoliduje funkce zálohování, obnovení a synchronizace do jediné aplikace, takže úlohy zálohování a obnovení jsou pak snadné a efektivní. Správce úložišť QTS poskytuje webový snímkovací nástroj umožňující až 256 snímků pro svazky/LUN a včasné obnovení dat kdykoli je třeba. Fulltextový vyhledávací nástroj Qsirch zase poskytuje rychlé vyhledání souborů na NAS a podporuje vyhledávání v souborech .eml uložených na NAS. Virtualization Station umožňuje provozovat na TS-x51A více virtuálních počítačů založených na systémech Windows, Linux, UNIX a Android. Container Station integruje systémově nenáročné virtualizační technologie LXC a Docker a poskytuje QIoT Containers, čímž uživatelům pomáhá rychle vyvíjet zásobníky IoT na QNAP NAS jakožto privátní platformě pro IoT cloud.

Uživatelé se prostřednictvím TS-251A a TS-451A mohou připojit k HDMI TV nebo k přijímači A/V a přehrávat videa v rozlišení až 4K (UHD). S aplikací OceanKTV, mikrofonním konektorem a výstupním portem se z nich navíc snadno stane karaoke systém.

Zdroj: QNAP

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama