ridicka-tramvaje-v-praze-lovila-za-jizdy-pokemony
Novinka Řidička tramvaje v Praze lovila za jízdy pokémony

Řidička tramvaje v Praze lovila za jízdy pokémony

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 8. 2016 21:00 2

Mánie okolo hry Pokémon Go rozhodně nepolevuje, hraní je stále v plném proudu. Lidé chytají virtuální postavičky, kdy jen mohou. Třeba i při plnění pracovních povinností. Dokládá to zpráva, podle které se podařilo vyfotografovat jednomu z cestujících pražské hromadné dopravy to, jak řidička tramvaje během jízdy svírá v ruce telefon se žlutou postavičkou na obrazovce. O případu informoval server idnes.cz.

Reklama

„Kolegové řidičku zachycenou na fotografii identifikovali, takže víme, o koho jde. Její nadřízený s ní záležitost musí projednat osobně, k čemuž však ještě neměl příležitost,“ uvedl mluvčí dopravního podniku Jiří Štábl.

Tramvajačku, která mohla díky své závislosti na mobilní hře ohrozit nejen cestující ve voze, ale i lidi venku, čeká jako řidičku z povolání pracovní postih. Zda jí hrozí například i výpověď nicméně Štábl konkretizovat nechtěl. O konkrétním postupu podle něj rozhodne její nadřízený.

Pokud si případu navíc všimnou policisté, hrozí ženě za manipulaci s telefonem během řízení až 2,5 tisíce pokuta a přijít může také o dva body.

Pokémon Go se těší nebývalé popularitě především proto, že hráči musí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy pak vyrazit na lov. Samotný odchyt pak probíhá prostřednictvím fotoaparátu a displeje chytrého telefonu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama