verizon-prevezme-cast-aktivit-yahoo-zaplati-temer-pet-miliard-dolaru
Novinka Verizon převezme část aktivit Yahoo, zaplatí téměř pět miliard dolarů

Verizon převezme část aktivit Yahoo, zaplatí téměř pět miliard dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 7. 2016 10:00

Americký operátor Verizon oznámil, že převezme hlavní webové aktivity internetové společnosti Yahoo. Celý obchod má hodnotu 4,8 miliardy dolarů, tedy v přepočtu více než 118 miliard korun. Kontrakt by mohl ukončit měsíce spekulací o budoucnosti Yahoo. Ta počátkem letošního roku oznámila, že posoudí své strategické možnosti, včetně prodeje některých aktivit.

Reklama

Základní internetové aktivity Yahoo zahrnují například webový vyhledávač nebo elektronickou poštu. Verizon jimi podpoří svou internetovou divizi AOL, kterou koupil za 4,4 miliardy dolarů loni. Získá mimo jiné přístup k reklamním nástrojům Yahoo a k dalším jejím činnostem, jako je již zmíněný vyhledávač, elektronická pošta nebo služba pro zasílání zpráv.

Součástí prodeje naopak není 15procentní podíl v čínském elektronickém obchodu Alibaba Group, podíl 35,5 procenta v Yahoo Japan, některé menší investice či méně důležité patenty. Yahoo bylo koncem 90. let dominantním poskytovatelem e-mailových účtů zdarma. Firmu ale později dohnala a nakonec předehnala konkurence.

Verizon převezme část aktivit Yahoo, zaplatí téměř pět miliard dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: ČTK

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama