nejlepsim-routerem-v-evrope-byl-zvolen-netgear-nighthawk-x6
Novinka Nejlepším routerem v Evropě byl zvolen Netgear Nighthawk X6

Nejlepším routerem v Evropě byl zvolen Netgear Nighthawk X6

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 7. 2016 09:30

Firma Netgear obdržela prestižní ocenění European Hardware Awards 2016 v kategorii „Nejlepší router“. Stal se jím model Nighthawk X6 (R8000), který se ve finále úspěšně utkal s dalšími pěti konkurenčními produkty.

Reklama

Ceny European Hardware Awards jsou každoročně udělovány Evropskou hardwarovou asociací (EHA), jako pocta nejlepším hardwarovým produktům dostupným na evropském trhu. Vítězové jsou vybíráni odbornou porotou složenou ze zástupců devíti největších evropských technologických magazínů, mezi něž patří KitGuru (Velká Británie), Hardware.Info (Nizozemsko), Hardwareluxx (Německo), CowCotLand (Francie), Hardware Upgrade (Itálie), HispaZone (Španělsko), PurePC (Polsko), SweClockers (Švédsko) a Lab 501 (Rumunsko).

Router Nighthawk X6 spoléhá na výkonný dvoujádrový procesor s frekvencí 1 GHz a tři pomocné (tzv. offload) čipy, které v kombinaci s třípásmovou WiFi technologií, funkcí Beamforming+ a šesticí výklopných externích antén nabízejí svým uživatelům rychlé připojení dosahující až 3,2 Gb/s (600 Mb/s ve 2,4GHz pásmu a 2× 1 300 Mb/s v 5GHz pásmu)

Bleskové WiFi připojení a plynulé streamování i v případě zapojení velkého počtu zařízení k síti umožňují technologie Dynamic QoS a SmartConnect. Zatímco Dynamic QoS se zaměřuje především na rozpoznání vlastností jednotlivých zařízení a aplikací a následné určení jejich priority v rámci síťového provozu, SmartConnect je přiřazuje ke konkrétnímu vysílacímu pásmu dle jejich dosahované rychlosti. Výsledkem je plynulé přehrávání video streamů ve vysokém rozlišení, stahování souborů, hraní multiplayerových online her či brouzdání po internetu.

V České republice špičkový router Netgear R8000 seženete za doporučenou koncovou cenu 9 450 Kč s DPH.

Nejlepším routerem v Evropě byl zvolen Netgear Nighthawk X6
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Netgear TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama