xiaomi-predstavilo-chytre-skladaci-elektrokolo-mi-qicycle
Novinka Xiaomi představilo chytré skládací elektrokolo Mi QiCycle

Xiaomi představilo chytré skládací elektrokolo Mi QiCycle

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 6. 2016 09:00

Xiaomi se proslavilo zejména výrobou chytrých telefonů a tabletů s nízkou cenovkou. Firma se snaží prorazit ale i v jiných odvětvích. Už v létě bychom se měli dočkat prvního notebooku této značky. K představení skládacího elektrokola Mi QiCycle překvapivě došlo už minulý týden.

Reklama

Chytré kolo Xiaomi Mi QiCycle je navržené jako dopravní prostředek do přeplněného města. Dá se složit na svou poloviční velikost, díky čemuž ho pak jeho majitel může jednoduše schovat třeba do kufru auta a snadno převážet. Sympatická je i jeho hmotnost – 14,5 kilogramu.

Zajímavým Mi QiCycle však nedělají jen rozměry, ale i výbava. Najdeme tu samozřejmě nejrůznější elektroniku. Díky integrovaným senzorům a počítači se uživateli na nevelkém displeji (je umístěn na řídítkách) zobrazují všechny důležité informace. Nechybí údaje o rychlosti, ujeté vzdálenosti, dojezdu či výkonu 250W motoru.

Ten je zabudovaný v náboji předního kola a jeho výkon je regulován automaticky podle toho, jak cyklista šlape. Je tu také třístupňová převodovka Shimano Nexus a do těla Mi QiCycle se vešlo také dvacet 2900mAh Li-Ion článků Panasonic 18650. Na jedno nabití výrobce slibuje dojezd až 45 km.

Xiaomi si za své kolo řekne v přepočtu o 11 tisíc korun (bez daně). Bohužel, za tuto cenu bude ale k dostání pouze na čínském trhu. V České republice na jeho dostupnost zřejmě můžeme zapomenout.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama