microsoft-pracuje-na-nastroji-pro-snadnou-instalaci-cisteho-systemu-bez-bloatware
Novinka Microsoft pracuje na nástroji pro snadnou instalaci čistého systému bez bloatware

Microsoft pracuje na nástroji pro snadnou instalaci čistého systému bez bloatware

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

22. 6. 2016 13:00 3

Microsoft hodlá učinit zajímavý krok tím, že chce do systému Windows 10 integrovat funkci, pomocí níž se můžete snadno zbavit veškerého nainstalovaného bloatware.

Reklama

Tato funkce nazvaná Refresh Windows může být atraktivní obzvláště u některých levných notebooků, u nichž výrobci servírují v základu hromadu předinstalovaného a mnohdy neužitečného softwaru třetích stran. Tyto programy často i po odinstalování zanechávají větší stopu, než je nutné, a zpomalují tak systém. Nový nástroj mohou již nyní vyzkoušet účastníci programu Windows Insider. 

Microsoft pracuje na nástroji pro snadnou instalaci čistého systému bez bloatware
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Nutno dodat, že nástroj slouží k instalaci čistého systému bez aplikací třetích stran a hrozí zde samozřejmě riziko toho, že nebudou korektně fungovat ovladače komponent, nebo si je budete muset doinstalovat sami. Bezprostředně po přeinstalování by však měl veškeré potřebné ovladače stáhnout Windows Update. Microsoft již dříve reagoval na zařízení s bloatwarem označením Signature Edition, které zastřešovalo zařízení s čistým systémem bez zbytečného softwarového balastu. Zařízení s tímto značením však musela splňovat i specifická kritéria na klávesnici, touchpad, či displej. V Evropě však tyto verze zařízení nebyly příliš úspěšné. 

Pokud chcete vyzkoušet novou funkci a jste členem Insider programu, můžete si stáhnout build 14367 (popř. buildu 14342 a novějším), který ji obsahuje. Ke stažení je například zde

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama