synaptics-pracuje-na-jednoduche-ctecce-otisku-prstu-do-usb-pro-jakykoliv-pocitac
Novinka Synaptics pracuje na jednoduché čtečce otisků prstů do USB pro jakýkoliv počítač

Synaptics pracuje na jednoduché čtečce otisků prstů do USB pro jakýkoliv počítač

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

8. 6. 2016 13:30 5

Zabezpečení počítačů pomocí biometrického rozpoznávání uživatele není žádnou novinkou a třeba čtečku otisků prstů má dnes již celá řada zařízení včetně smartphonů, tabletů a notebooků. Potíž nastává v případě starších zařízení či desktopových počítačů, do nichž není žádný skener otisků integrovaný od výroby. To se snaží vyřešit novinka značky Synaptics.

Reklama

Firma Synaptics hodlá na trh uvést samostatnou čtečku otisků prstů, která má formu malého adaptéru do portu USB. Tento skener umožní ověřovat totožnost uživatele a následně ho přihlásit do prostředí operačního na základě jeho biometrických údajů. Má v sobě totiž integrovaný snímač IronVeil Catalyst z výroby firmy Synaptics.

Synaptics pracuje na jednoduché čtečce otisků prstů do USB pro jakýkoliv počítač
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Mělo by jít o výrazně levnější, skladnější a obecně jednodušší řešení oproti různým přídavným modulům. Z prvních renderů je také patrné, že bychom se mohli dočkat několika provedení snímače s rozdílným tvarem. Čtečka by měla nabídnout také podporu Windows Hello a Microsoft Passport, využívané pro přihlášení do Windows a aplikací od MS. Synaptics očekává, že produkt přinese na trh buď koncem tohoto roku, nebo na začátku roku příštího.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama