alza-ukoncuje-spolupraci-s-heurekou-pry-neni-nezavisla
Novinka Alza ukončuje spolupráci s Heurekou, prý není nezávislá

Alza ukončuje spolupráci s Heurekou, prý není nezávislá

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 5. 2016 08:30 34

Alza po dlouhém zvažování ukončila svou přítomnost na srovnávači Heureka. Tomuto kroku předcházely pečlivé analýzy přínosů, které srovnávač přinášel nejen Alze, ale především jejím zákazníkům. Vyplývá to z tiskové zprávy předního českého prodejce.

Reklama

„V první řadě je třeba říci, že Heureka již není nezávislým cenovým srovnávačem, usnadňující zákazníkům správnou volbu. V současné době se jedná o placené služby, proto již z podstaty nelze hovořit o „nezávislém srovnání,“ uvádí Karel Kučera, marketingový ředitel Alzy.

Může se tedy stát, že při nákupech na Heurece je zákazník nevědomky uveden v omyl. „Po zhodnocení přínosů pro Alzu a na základě preferencí našich zákazníků, jsme se rozhodli více investovat do zkvalitňování vlastních služeb a zefektivňování našich procesů, než platit za přítomnost na tomto srovnávači,“ dodává Kučera.

Rozhodnutí Alzy urychlily i nedávné aktivity skupiny Rockaway, která Heureku vlastní. „Poslední dobou jsme svědky postupného spojování doposud nezávislých subjektů v českém internetovém obchodování. Je nezpochybnitelné, že cílem skupiny Rockaway je maximalizace zisku a tím, že Heureka do této skupiny patří, nelze již věřit v její nezávislost. Kdybychom nevystoupili z Heureky, podíleli bychom se na jednání, které má v konečném důsledku negativní dopad na naše zákazníky,“ doplňuje Kučera. Detaily uvádí Alza na stránce www.bezheureky.cz.

Alza ukončuje spolupráci s Heurekou, prý není nezávislá
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: AlzaTZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama