silverstone-nabidne-pc-skrin-raven-z-s-vetsim-prostorem-pro-psu
Novinka SilverStone nabídne PC skříň Raven Z s větším prostorem pro PSU

SilverStone nabídne PC skříň Raven Z s větším prostorem pro PSU

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

26. 4. 2016 10:30 1

Firma SilverStone chystá vydání vylepšené verze počítačové skříně typu SFF Raven Z. Toto nové provedení by se mělo na trhu objevit pod označením RVZ01B-E a nabídnout větší prostor pro napájecí zdroj. 

Reklama

Konkrétně se výrobce rozhodl u vylepšené verze umožnit zákazníkům do skříně umístit napájecí zdroje typu ATX (PS/2) plné velikosti, namísto původních podporovaných PSU formátů SFX a SFX-L. Přesto, že se zvětší prostor pro zdroj, rozměry skříně zůstanou ponechány a budou činit 382 × 350 × 105 mm při hmotnosti zhruba 3,7 kilogramů. Nutno podotknout, že veškeré zdroje typu ATX do skříně stejně nevtěsnáme. Limitem je délka 150 mm, kterou některá PSU s výkonem nad 1000 wattů nesplňují. Kvůli vedení kabeláže však výrobce stejně doporučuje použití modelů s délkou do 140 mm.

SilverStone nabídne PC skříň Raven Z s větším prostorem pro PSU
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Kromě větších zdrojů do RVZ01B-E lze umístit základní desky formátů mini-ITX či mini-DTX, až čtyři 2,5" disky či tři 120mm větráky. Grafické karty mohou být dlouhé až 33 cm a chladič CPU může mít maximální výšku 83 mm. Čelní panel nabídne také dva porty USB 3.0 a dvojici audio konektorů. Zatím není jasné, kdy RVZ01B-E objeví na trhu, známe však už její cenu. 

SilverStone nabídne PC skříň Raven Z s větším prostorem pro PSU
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Ta by se měla pohybovat okolo 80 dolarů, tedy zhruba ve stejné cenové relaci jako u původní skříně. U nás by se mohla objevit za ceny od 2 300 do 3 000 Kč. 

Zdroj: Tom's Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama