rada-ebook-ctecek-kindle-ma-novou-vlajkovou-lod-jmenuje-se-kindle-oasis
Novinka Řada ebook čteček Kindle má novou vlajkovou loď. Jmenuje se Kindle Oasis

Řada ebook čteček Kindle má novou vlajkovou loď. Jmenuje se Kindle Oasis

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

14. 4. 2016 15:00 1

Před týdnem jsme vám avizovali, že společnost Amazon hodlá v těchto dnech představit svoji novou čtečku elektronických knih série Kindle. To se nyní splnilo a Amazon odhalil svoji novou vlajkovou loď řad Kindle nazvanou Oasis.

Reklama

Jedná se již o osmou generaci čteček řady Kindle a o nejpokročilejší čtečku v nabídce tohoto výrobce. Po stránce displeje se toho nicméně moc nezměnilo a Oasis využívá ten samý 6palcový e-Ink displej s 300 PPI jako Kindle Voyage. Rozdíl tkví pouze v podsvícení, které nově zajišťuje o 60 % více LED diod. Zároveň půjde také o nejtenčí a nejlehčí Kindle v historii. V nejtenčím bodě má čtečka tloušťku pouhých 3,4 mm a v nejširším 8,5 mm. Hmotnost přitom dosahuje jen 131 gramů.

Řada ebook čteček Kindle má novou vlajkovou loď. Jmenuje se Kindle Oasis
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Tvar čtečky je vcelku nevšední a výrobce ho přizpůsobil pro držení jednou rukou. Čtečka je totiž na jedné straně tenká, přičemž druhá strana se rozšiřuje a tato silnější část slouží pro uchopení rukou. Kvůli tomuto řešení výrobce umístil také tlačítka pro otáčení stránek pouze na jeden okraj eReaderu. Mezi dalšími novinkami najdeme třeba režim hibernace, který minimalizuje spotřebu, ale čtečku zcela nevypne. Výdrž baterie by měla být celkově zvýšena zejména díky využití dobíjecího pouzdra, které výrobce se čtečkou dodává. 

Řada ebook čteček Kindle má novou vlajkovou loď. Jmenuje se Kindle Oasis
i Zdroj: PCTuning.cz

 

K dostání budou dvě provedení. To první nás přijde na 289,99 euro, což je asi 7 850 Kč a nabídne pouze Wi-Fi konektivitu. Za variantu s možností připojení ke 3G sítím potom zaplatíme zhruba 9 750 Kč. Distribuce by měla být oficiálně odstartována od 27. tohoto měsíce.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama