microsoft-nyni-prechod-na-windows-10-doporucuje
Novinka Microsoft nyní přechod na Windows 10 doporučuje

Microsoft nyní přechod na Windows 10 doporučuje

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

3. 2. 2016 12:15 31

Společnost Microsoft přitvrdila a status aktualizace Windows 10 změnila z volitelné (optional) na doporučenou (recommended). To znamená, že Windows 10 se do zařízení může dostat bez vědomí uživatele, tedy alespoň pokud má na svých Windows 7 a 8.x nastaveno, aby se mu doporučené aktualizace instalovaly automaticky skrze Windows Update. Samotnou instalaci je však stále nutno potvrdit ručně.

Reklama
Microsoft nyní přechod na Windows 10 doporučuje
i Zdroj: PCTuning.cz

Při uvedení Windows 10 na trh se společnost Microsoft zavázala k tomu poskytnout svůj nový operační systém všem majitelům Windows 7 a Windows 8.1 zdarma a to po dobu jednoho roku. Lhůta pro bezplatnou adopci vyprší 29. července 2016. Od té doby budou Windows 10 poskytovány v placené verzi, i když konkrétní podobu nabídky Microsoft zatím neuveřejnil.

Pokud se desítkám i přesto bráníte, měli byste vědět, že Microsoft bude některým současným čipovým a hardwarovým platformám poskytovat podporu pouze na Windows 10. Omezení se týkají také počítačů postavených na platformě Skylake. Seznam Skylake systémů, které dostanou podporu i na Windows 7 a Windows 8.x najdete na stránkách Microsoftu. Podpora pro tato zařízení vyprší přibližně o rok později, tedy 17. července 2017.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama