google-alphabet-predbehl-apple-a-stal-se-nejhodnotnejsi-spolecnosti-na-svete
Apple Novinka Google (Alphabet) předběhl Apple a stal se nejhodnotnější společností na světě

Google (Alphabet) předběhl Apple a stal se nejhodnotnější společností na světě

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

2. 2. 2016 12:00 3

Od založení společnosti Google Larry Page a Sergey Brin založili spoustu dalších společností, které v roce 2015 všechny sjednotili pod hlavičku mateřské společnosti Alphabet. Ta se před několika hodinami stala nejhodnotnější společností na světě.

Reklama

Zatímco investoři očekávali zisk Alphabetu v uplynulém roce na úrovni 16,9 miliard dolarů, společnost vykázala zisk přes 17,3 miliard dolarů (8,67 dolarů za akcii).

Google (Alphabet) předběhl Apple a stal se nejhodnotnější společností na světě
i Zdroj: PCTuning.cz

Celková hodnota společnosti Alphabet činí 550 miliard dolarů, což je o 12 miliard více, nežli hodnota společnosti Apple, která na prvním místě žebříčku nejhodnotnějších společností na světě seděla bez ustání od roku 2009.

Samozřejmě, hodnota akcií obou společností se neustále vyvíjí, takže v blízké budoucnosti z nich lídra nepůjde vybrat tak jednoduše.

Finanční zpráva společnosti Alphabet přitom prozradila, že vedlejší projekty jako je Nest, Google Fiber atd. vykázaly celkovou ztrátu v hodnotě 3,567 miliard dolarů. Právě na tyto projekty se však Alphabet hodlá zaměřovat i v budoucnosti, neboť právě v nich vidí šanci na další rozmach společnosti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama