fbi-si-stezuje-na-nedostatek-hackeru-vetsina-skutecnych-profiku-kouri-marihuanu-a-tak-nemuze-byt-prijata
Novinka FBI si stěžuje na nedostatek hackerů, většina skutečných "profíků" kouří marihuanu a tak nemůže být přijata

FBI si stěžuje na nedostatek hackerů, většina skutečných "profíků" kouří marihuanu a tak nemůže být přijata

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

19. 1. 2016 10:30 9

Na blogu deníku Wall Street Journal se objevila informace o tom, že ředitel FBI James B. Comey si postěžoval na nedostatek profesionálních hackerů, které by svého úřadu mohl přijmout. Problém přitom nespočívá v nezájmu těchto pracovníků spolupracovat s FBI, ale přímo s vnitřní politikou amerického vyšetřovacího orgánu.

Reklama
FBI si stěžuje na nedostatek hackerů, většina skutečných "profíků" kouří marihuanu a tak nemůže být přijata
i Zdroj: PCTuning.cz

Kongres v tomto roce již schválil navýšení personálu FBI o 2000 nováčků, přičemž velká spousta z nich by měla být přidělena právě do oddělení pro odhalování kybernetických zločinů, které je pro FBI nyní prioritou. Bohužel pro FBI, většina zájemců kromě práce pro FBI vykazuje velký zájem také o marihuanu. Comey dokonce uvedl, že někteří z nich si jointa chtěli zapálit i během pohovoru.

Z toho důvodu FBI nyní přemýšlí o tom, jak změnit vnitřní politiku úřadu. Kouření marihuany je totiž pro její zaměstnance zcela nepřípustné a to dokonce až tři roky dozadu.

Comey dále uvedl, že pokud se někdo vyhýbá podání žádosti o práci v oddělení kyber-zločinů v jeho úřadu jen kvůli marihuaně, neměl by se bát, ale naopak zkoušet své štěstí až do té dobu, než FBI s vnitřními podmínkami něco udělá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama