asus-maximus-viii-impact-je-vykonna-mini-itx-deska-pro-cipovou-sadu-z170
Novinka Asus Maximus VIII Impact je výkonná mini-ITX deska pro čipovou sadu Z170

Asus Maximus VIII Impact je výkonná mini-ITX deska pro čipovou sadu Z170

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 11. 2015 09:30

Tchajwanský Asus začal na českém a slovenském trhu prodávat základní desku Maximus VIII Impact formátu mini-ITX z herní řady Republic of Gamers (ROG), která umožní herním nadšencům sestavit malý počítač s vysokým výkonem.

Reklama

Model Maximus VIII Impact je postaven na čipové sadě Intel Z170 Express s paticí LGA 1151 pro procesory Intel 6. generace. Deska obsahuje napěťový regulátor (VRM) Impact Power III, technologii 5-Way Optimization umožňující snadné ladění a chlazení, technologii Pro Clock pro maximální zvýšení základního taktu a kompatibilitu s nejnovějšími paměťovými moduly RAM DDR4 – ty lze přitom přetaktovat i na frekvenci vyšší než 4 133 MHz.

Díky technologii SupremeFX Impact III nabízí novinka rovněž výborný zvuk. Nechybí ani síťové technologie včetně nejnovějšího řadiče Intel Gigabit Ethernet, který snižuje zatížení procesoru a nabízí výjimečně vysokou propustnost protokolů TCP a UDP, takže uživatelé budou moci při hraní her využít vyššího výkonu, nebo technologie LANGuard a GameFirst, které slouží k přidělení priority herním datům a zrychlení odezvy.

Deska je vybavena bezdrátovým rozhraním 802.11ac WiFi s 2x2 dvoupásmovými 2,4/5GHz anténami s přenosovou rychlostí až 867 Mb/s a také pokročilou technologií Multi-User MIMO (MU-MIMO), která poskytuje každému připojenému uživateli maximální přenosovou rychlost. Aby toho nebylá málo, tak novinka dovoluje využít plného potenciálu nejnovější technologie NVM Express (NVMe), která dokáže zajistit maximální rychlost SSD. Integrovaný konektor U.2 formátu mini-ITX přináší přenosové rychlosti až 32 Gb/s. K dispozici je rovněž konektor USB 3.1 Gen 2 typu A i oboustranný konektor typu C podporující přenos dat rychlostí až 10 Gb/s, což je dvojnásobek oproti rozhraní USB 3.0.

Základní deska Maximus VIII Impact se již prodává za 7 999 Kč, resp. 299 euro s DPH.

Asus Maximus VIII Impact je výkonná mini-ITX deska pro čipovou sadu Z170
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Asus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama