eset-parental-control-pomuze-rodicum-udrzet-deti-v-bezpeci-pred-nevhodnym-obsahem-na-internetu
Novinka ESET Parental Control pomůže rodičům udržet děti v bezpečí před nevhodným obsahem na internetu.

ESET Parental Control pomůže rodičům udržet děti v bezpečí před nevhodným obsahem na internetu.

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 11. 2015 18:00 5

Aplikace ESET Parental Control pro operační systém Android je odpovědí na obavy rodičů. Dává jim jistotu, že děti jakéhokoli věku mohou bezpečně využívat informace a zábavu, které jsou k dispozici online, bez obav z jakýchkoli online hrozeb.

Reklama

Pro rodiče na celém světě je důležité mít k dispozici nástroj pro správu aktivit jejich dětí na tabletech a chytrých telefonech. Reálně však jen 43 procent rodičů v České republice kontroluje aktivity ratolestí na internetu, a to často jen namátkově. Z ankety portálu seznam.cz vyplývá, že pouze 14 procent rodičů nainstalovalo svým dětem do chytrého telefonu nějakou aplikaci rodičovské kontroly, dalších 27 procent jim znemožnilo přístup na internet. Více než polovina českých dětí má tak ve svém chytrém telefonu volný přístup k internetu (minimálně přes WiFi) a kontrola jejich uživatelského chování probíhá pouze občasným nahlédnutím rodiče do telefonu.

Děti se při využívání internetu stále častěji přesouvají z klasických počítačů na mobilní zařízení. Statistiky upozorňují, že jenom Facebook má jednu miliardu aktivních uživatelů měsíčně připojenou prostřednictvím mobilních zařízení, tedy chytrých telefonů a tabletů. Dominantní mezi dětskými uživateli je přitom operační systém Android. V roce 2017 bude podle výhledových analýz aktivních víc než 1,6 miliardy zařízení s Androidem, která jsou pro děti atraktivnější vzhledem k jejich nižší ceně oproti chytrým telefonům a tabletům s jinými operačními systémy.

ESET Parental Control pro Android je systém ochrany, který je vůči dětem přátelský a pomáhá rodičům nastavit pravidla, za jakých děti mohou chytré telefony nebo tablety používat. Jeho cílem je pomoci rodičům chránit děti před nevhodnými aplikacemi a internetovými stránkami, a zároveň se tato aplikace může pochlubit i řadou dalších funkcí na ochranu dětí.

Hlavní funkce aplikace:

Strážce aplikací: blokuje nevhodný obsah v závislosti na věku dítěte.

Správa času: umožňuje rodičům omezit čas, který děti mohou trávit nad hrami a nad jednotlivými aplikacemi, a to i když jsou mimo domov.

Webový strážce: blokuje internetové hrozby na základě porovnání internetových stránek s ESET databázemi.

Poloha dítěte: umožňuje rodičům zjistit přesné místo, kde se jejich děti nacházejí.

Rodičovské zprávy: u důležitých SMS zpráv, které jsou odeslány z předdefinovaných telefonních čísel rodičů, musí dítě potvrdit příjem zprávy a dokud tak neučiní, displej telefonu zůstane uzamčen pro jakoukoli jinou činnost.

Monitoring pro rodiče: informuje rodiče o tom, které aplikace a internetové stránky dítě využívá. Pokud jde o nevhodný obsah, rodič může dítěti přístup k němu zablokovat.

Zdroj: ESET TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama