konec-sony-xperia
Novinka Konec Sony Xperia?

Konec Sony Xperia?

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

9. 10. 2015 18:00 31

Smartphony řady Xperia sice patří mezi ty nejlepší na trhu, mobilní segment společnosti SONY však i přesto vykazuje značné ztráty. V dubnu analytici mobilní divizi Sony předpovídali ztrátu v hodnotě 310 milionů dolarů, jenže aktuálně tuto sumu ještě „navýšili“ na rovných 480 milionů dolarů. 

Reklama

Hlavních problémů Sony je hned několik. Japonská společnost významně ztrácí na silném americkém trhu, kde jí patří jen 1% ze všech prodaných mobilních zařízení. Společnosti se však nijak zvlášť nedaří ani doma, kde zabírá jen 17,5% trhu. A nakonec poslední velkou slabinou Xperií jsou trhy s levnými smartphony, kde se Sony podle odhadů taktéž skoro nechytá. Xperie totiž září spíše na trhu s high-endovými zařízeními, pokud se to tak ovšem vůbec dá říct.

Konec Sony Xperia?
i Zdroj: PCTuning.cz

Na nepříznivý stav věcí zareagoval i prezident společnosti Sony, Kazuo Hirai. Ten dal mobilní divizi ještě jeden rok na to, aby se dostala do černých čísel. Pokud se jí to nepovede, společnost prý sáhne k „alternativním řešením“, mezi nimiž je i možnost, že dojde k jejímu zavření.

Samozřejmě ani zavření divize Xperie by nemuselo znamenat konec těmto mobilním zařízením. Divize by mohla být odprodána podobně, jako se to stalo v případě notebooků Vaio. 

Zdroj: Phone Arena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama