septanda-google-predstavi-nove-nexusy-uz-koncem-zari
Novinka Šeptanda: Google představí nové Nexusy už koncem září

Šeptanda: Google představí nové Nexusy už koncem září

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 8. 2015 18:30

O letošních telefonech řady Nexus již víme prakticky vše. Známe jejich výbavu, vzhled a nyní i datum představení. Korejská media přišla s informací, že Google nebude jako loni čekat na říjen a nové produkty si odbudou premiéru 29. září, tedy zhruba za měsíc.

Reklama

Příští Nexusy, referenční přístroje systému Android, vyrobí LG i čínský Huawei. Oba smartphony by měly mít stejnou výbavu a asi i konstrukci. Lišit se mají hlavně velikostí displejů a jejich rozlišením. Zatímco Nexus od LG bude mít 5,2palcový Full HD displej, Nexus od Huawei nabídne velký 5,7palcový zobrazovač s ultravysokým QHD rozlišením.

Oba chystané Nexusy mají také dostat stereo reproduktory, na zádech pak budou mít čtečku otisků prstů pro snadnou a rychlou autentifikaci uživatele a na spodní hraně nový reverzibilní konektor USB Type-C.

Podle serveru OnLeaks bude mít menší Nexus rozměry 146,9 × 72,9 × 8-9,8 milimetru. Nexus od Huawei má proporce 159,4 × 78,3 × 6,6-8,5 milimetru. Hmotnosti zatím známé nejsou.

Kromě nových smartphonů na tiskové konferenci Google údajně představí také nový osmipalcový Nexus tablet. O tomto zařízení ale nevíme zatím vůbec nic.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama