bittorrent-zvazuje-zpoplatneni-utorrentu-mozna-prijde-s-predplatnym
Novinka BitTorrent zvažuje zpoplatnění uTorrentu, možná přijde s předplatným

BitTorrent zvažuje zpoplatnění uTorrentu, možná přijde s předplatným

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

28. 8. 2015 13:00 11

Vývojářský tým BitTorrentu na svém oficiálním fóru uvedl, že společnost chystá své služby zpoplatnit. Forma zpoplatnění zatím známá není, BitTorrent v následujících měsících teprve bude testovat nejrůznější varianty.

Reklama

BitTorrent aktuálně zvažuje dvě možné verze předplatného. V první řadě by se mělo jednat o symbolické roční/půlroční/čtvrtroční či měsíční předplatné, v tom druhém potom rozdělení služeb do dvou stupňů, přičemž první by byl zdarma a za druhý, s rozšířenými službami bychom si museli připlatit. 

BitTorrent zvažuje zpoplatnění uTorrentu, možná přijde s předplatným
i Zdroj: PCTuning.cz

Nasnadě jsou potom i různé kombinace těchto dvou předplatných, případně férová nabídka „Pay What You Want“, která by umožňovala na provoz uTorrentu přispívat penězi zcela dobrovolně. Ovšem vzhledem k tomu, že uTorrent nabízí možnost stahování především nelegálního softwaru, bude zpoplatnění jeho obsahu velmi kontroverzní, ať už přijde v jakékoliv podobě.

uTorrent má aktuálně něco okolo 150 milionů uživatelů, což z něj dělá jeden z nejpoužívanějších softwarů tohoto druhu. Takto rozvětvené základny uživatelů dosáhla služba také tím, že své služby nabízela zdarma.

Co na to říkáte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama