eroticka-seznamka-neuposlechla-podminky-hackeru-ti-za-to-zverejnili-citlive-udaje-o-milionech-uzivatelu
Novinka Erotická seznamka neuposlechla podmínky hackerů, ti za to zveřejnili citlivé údaje o milionech uživatelů

Erotická seznamka neuposlechla podmínky hackerů, ti za to zveřejnili citlivé údaje o milionech uživatelů

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

20. 8. 2015 12:30 2

Hackerská skupina Impact Team, která se minulý měsíc zmocnila citlivých údajů přibližně 37 milionů uživatelů erotické seznamky Ashley Madison, všechny tyto údaje uveřejnila. Provozovatel seznamky, Avid Life Media, totiž neuposlechl podmínku skupiny, kterou bylo zrušení seznamky včetně její sesterské stránky Established Men.

Reklama

Seznamka Ashley Madison se zaměřuje na uživatele, kteří jsou již sezdáni a na internetu hledají pouze sexuální povyražení. Podle některých zdrojů jsou mezi těmito uživateli i vysocí vatikánští zaměstnanci, bankéři, či představitelé OSN.

Mezi citlivými daty nechybí jména, telefonní čísla, bydliště lidí, ale také například erotické fotografie, nebo sexuální fantazie, s nimiž se na seznamce svěřovali.

Erotická seznamka neuposlechla podmínky hackerů, ti za to zveřejnili citlivé údaje o milionech uživatelů
i Zdroj: PCTuning.cz

Údaje o uživatelích seznamky Impact Team uveřejnil na tzv. „dark internet“, což jsou internetové stránky, které lze najít pouze pokud znáte přesnou internetovou adresu stránky. Podle agentury Reuters však ani to nejspíše nezabrání rozvrácení stovky manželství, vydírání uživatelů seznamky a v krajním případě i sebevraždám, které z tohoto incidentu logicky mohou vyplynout a to i přestože většina uživatelů seznamky v reálném životě poměr neměla.

Impact Team, který uživatele seznamky označil za „podvodníky a špinavce, kteří si diskrétnost nezaslouží“ nakonec uvedl, že na stránkách Ashley Madison je až 95 % všech ženských profilů falešných, to znamená, že za nimi stojí muži.  

Případ nyní vyšetřuje americká FBI a kanadská policie. Společnost Avid Life Media je totiž registrována právě v Kanadě.

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama