xperia-c5-ultra-dostane-bezrameckovy-displej-a-celni-fotak-s-bleskem
Novinka Xperia C5 Ultra dostane bezrámečkový displej a čelní foťák s bleskem

Xperia C5 Ultra dostane bezrámečkový displej a čelní foťák s bleskem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 7. 2015 20:30 1

Na webu se objevil manuál k zatím nepředstavenému telefonu japonské firmy Sony. Model Xperia C5 Ultra zaboduje čelní kamerou s bleskem a displejem od kraje ke kraji, díky čemuž rámeček na bocích není prakticky vůbec vidět.

Reklama

Na Sony s kódovým označením Lavender upozornil před nedávnem server Nowhereelse.fr, když uveřejnil jeho specifikace a dvě fotografie čelního panelu. Nyní na web „uniká“ mnohem kvalitnější materiál, konkrétně snímky části uživatelské příručky. Ta odhaluje finální vzhled smartphonu a také rozložení klíčových prvků, jako pozici ovládacích tlačítek, slotu pro SIM a tak dále.

Už delší dobu víme, že displej Xperie C5 Ultra bude mít úhlopříčku 5,5 palce a Full HD rozlišení 1 920 × 1 080 obrazových bodů. To už dnes na zadek nikoho neposadí, mnohem zajímavější je tak telefon tím, že má téměř nulový postranní rámeček.

Nová Xperia s Androidem Lollipop bude určena pro milovníky fotografií. Ve výbavě nabídne hlavní třináctimegapixelový fotoaparát. Zaujme ale také přední foťák s rozlišením pět megapixelů, který bude disponovat bleskem a vyhoví i nejnáročnějším selfieholikům.

O svižný provoz telefonu se postará osmijádrový procesor MediaTek MT6752 s grafickým akcelerátorem Mali-T760. Operační paměť bude mít kapacitu 2 GB. Součástí výbavy by měl být i slot pro microSD karty a chybět nemá ani podpora NFC a LTE.

Mobil bude cílit hlavně na mladší skupinu zákazníků, přičemž o cenách a uvedení na trh se zatím jen spekuluje, očekáváme však, že k představení Xperie C5 Ultra dojde na veletrhu IFA, který se koná začátkem září v Berlíně.

Zdroj: PhoneArena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama