youtube-jiz-nebude-vyzadovat-google-ucet
Novinka Youtube již nebude vyžadovat Google+ účet

Youtube již nebude vyžadovat Google+ účet

Sam Sadovski

Sam Sadovski

28. 7. 2015 16:15 4

Ve snaze protlačit svojí novou sociální sít Google+ zavedla stejnojmenná společnost čtyři roky dozadu nutnost vlastnictví účtu v této sociální síti pro plné využití služby Youtube. Nyní je tomu však konec.

Reklama

Google+ byl od své implementace do služby Youtube takovým kamenem úrazu. Největší server pro videoobsah fungoval pro uživatele až do roku 2011 pouze na základě klasického Google účtu, který můžete znát třeba z prvního zapnutí smartphonu s operačním systémem Android.

Youtube již nebude vyžadovat Google+ účet
i Zdroj: PCTuning.cz

Dodnes nikdo přesně neví, jaké rozhodnutí stálo za tak nesmyslným krokem, jako je podmíněné vytvoření Google+ účtu pro využívání Youtube. Můžeme předpokládat, že společnost Google chtěla, aspoň statisticky, dokázat "popularitu" sociální sítě Google+ a čísla si navýšit pomocí nešťastných Youtube uživatelů kteří byli k vytvoření G+ účtu vpodstatě donuceni.

Bez Google+ účtu se běžný smrtelník na Youtube takřka nehnul - nemohl uploadovat videa, odebírat kanály, či komentovat. Nemluvě o tom, že každý krok uživatele na Youtube byl automaticky nasdílen na jeho Google+ profil.

Jeden z nejrozšířenějších spam komentářů na YT v roce 2011: Bob a jeho tank bojují proti Google+ účtům
i Zdroj: PCTuning.cz
Jeden z nejrozšířenějších spam komentářů na YT v roce 2011: Bob a jeho tank bojují proti Google+ účtům

Když něco funguje, tak to neměň. Vracíme se zpátky do starých časů ve víře toho, že začneme častěji narážet na klasická jména uživatelů s čísly a vším ostatním, co ke správnému komunitnímu webu patří, namísto klasických jmen, která skutečně spíš patří na sociální síť, než na server, jako je Youtube.

Šampaňské neotvírejte, služba Google+ zdaleka nekončí, ba naopak - bude se více rozvíjet, Youtube je ale ze systému vynechán. Zkrátka, Bob a jeho tank zvítězili.

Zdroje: Google blog, Youtube blog

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama