apple-za-tri-mesice-vladne-trhu-s-chytrymi-hodinkami
Apple Novinka Apple za tři měsíce vládne trhu s chytrými hodinkami

Apple za tři měsíce vládne trhu s chytrými hodinkami

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 7. 2015 21:00 3

Protože Apple přesný počet prodaných hodinek Watch v rámci zveřejněných finančních výsledků za duben až červen neuvedl, přispěchala analytická agentura Canalys s vlastním odborným odhadem.

Reklama

Z něj vyplývá, že americká technologická firma dodala za kvartál do distribuční sítě 4,2 milionu kusů svých chytrých hodinek a s přehledem zastínila do té doby tři nejaktivnější hráče na poli nositelné elektroniky, tedy Fixbit, Samsung a Xiaomi.

Velký úspěch Applu připisuje i další agentura – Strategy Analytics, která tvrdí, že tomuto výrobci stačily pouhé tři měsíce na trhu, aby prodej chytrých hodinek meziročně poskočil o neuvěřitelných 457 procent. Apple je aktuálně s velkým náskokem jedničkou na trhu chytrých hodinek, když drží 75 procent trhu. Druhý Samsung má pouhá 7,5 procenta.

S Apple Watch je přitom spokojeno nebo velmi spokojeno celkem 97 procent uživatelů. Pouze dvě procenta majitelů jsou spokojena napůl a jedno procento je s hodinkami zcela nespokojeno, před nedávnem na to upozornila společnost Wristly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama