cortana-pro-android-unika-na-web-stahnete-si-apk
Novinka Cortana pro Android uniká na web. Stáhněte si APK

Cortana pro Android uniká na web. Stáhněte si APK

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 7. 2015 17:00

I přesto, že virtuální asistentka Cortana stále není oficiálně ke stažení v obchodě Google Play, můžete si ji vyzkoušet. Na internet totiž před několika hodinami unikl instalační APK soubor! Upozornil na to server Pocketnow.

Reklama

Už dříve Microsoft oznámil, že Cortanu, známou z platforem Windows Phone a Windows 10, nabídne také na mobilních zařízeních od Googlu a Applu. Oficiálně hlasovou asistentku, inspirovanou umělou inteligencí z videoherní série Halo, ale pro konkurenční telefony stále nevydal.

Dostupný je v tuto chvíli pouze APK soubor, který vynesl na web některý z testerů. A co Cortana všechno zvládne? Například umí nařídit budík, zjistí předpověď počasí a lze ji využít i pro napsání SMS/E-mailu nebo vyhledání nejbližší restaurace. Kromě toho vám samozřejmě zodpoví i spousty zvídavých dotazů.

Na rozdíl od verze pro Windows Phone ale není Cortanu pro Android možné vyvolat pronesením fráze „Hey Cortana“ a stejně tak asistentka, protože není součástí operačního systému, neumí otevírat aplikaci či spouštět hry. S tím se však dopředu počítalo.

Virtuální asistentku Cortanu pro Android můžete stahovat odsud, ale nezapomeňte, že pro svůj běh vyžaduje přihlášení k účtu Microsoftu a hlavně – neumí česky!

Zdroj: PocketNow

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama